Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin a hubnutí

17.6.2018

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat jestli při užívání pervitinu pár dní v kuse i jindy se hubne nějak výrazněji i když se občas najim ( aspoň 1-2 krát denně), ale jsou dny kdy se nenajim vůbec. Do toho piju energický napoje a cvičim.

31532
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme, že oslovujete naši poradnu. Nevím co přesně myslíte pod pojmem výrazněji. Celkově lze říci, že hubnutí po užití pervitinu je způsobeno obrovským výdejem energie a také potlačením chutí k jídlu. Míra hubnutí se může velmi lišit v závislosti na individuálních vlastnostech organismu a samozřejmě i na tom, jak se součaně stravujete a co děláte. Při braní pervitinu je pro minimalizaci rizik vhodné vyvarovat se hladovění, snažit se jíst i spát a dát tělu čas na regenaraci, případně si pro to vyčlenit pauzy mezi jednotlivými užitími.

Nunto však říci, že hubnutí za pomoci pervitinu sice může mít jednorázově efekt, nicméně dlouhodobě spíše nefunguje. Užívání pervitinu za účelem hubnutí je velmi rizikové, protože může dojít k poškození zdraví. Po ukončení braní pervitinu navíc bývá obvyklé, že to, co člověk shodí, velice rychle nabere zpět. Při opakovaném užívání, je zde vysoký potenciál na vznik závislosti (která u pervitinu vzniká velmi rychle a plíživě) a s ní spojených obtíží.

Pokud člověk chce opravdu trvale zhubnout, vyplácí se místo jednorázového riskantího řešení s nejistým konečným výsledkem, spíše přemýšlet o hubnutí více v dlouhodobém a udržitelném horizontu a zaměřit se především na zdravé, vyvážené stravování a sport. Vše lze konzultovat i např. s výživovým poradcem.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality