Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Policie mi podala metadon

3.7.2018

Dotaz

Dobry den. Posledni dobou sem byl po rozchodu z pritelkyni a ztraty nenarozeneho syna a par dalsich problemu dost psychycky na dne.kdyz mi bylo nejhur opil sem se a pak to na cas preslo.nikdy sem nemel zadne drogi jen sem drive zkousel marihuanu cca pred rokem naposledy.ale pred dvema tydny name dopadla deprese ja se opil a usl pri pustene hudbe nahlas.prijela policie za ruseni klidu a nechtely odejit i kdyz sem to vse vypl a omluvil se protoze vydely ze sem natom psychycky spatne dali mi vipit lahvicku stim ze mi to pomuze..pote sem zjistil ze je to metadon!!! Jak je tohle vubec mozne nekomu takto znicit zivot?? Co mam delat?? Co me ceka?? A zajak dlouho to odezni,co mi na to pomuze? a budu moct ridit.ridicak potrebuji kuli praci a zatim ho mam usebe ale kdyz me zastavi po jake dobe se nemusim bat testu?? Ani nevim jak je hlavne mozne podat metadon cloveku pod vlivem alkoholu ktery drogy nebere a je darcem krve ...to byl od policie vazne uzasny darek ksvatku a ja nevim co ted.poradite mi??

31512
 

Odpověď

Dobrý den Jane,

děkujeme za dotaz, ve kterém popisujete svoji negativní zkušenost s policií, kdy Vám byl v opilosti podán metadon a ptáte se, co dál. Za nás Vám mohu napsat, že takovýto postup ze strany policie je naprosto nestandardní a stěží pochopitelný. Ohledně toho, jak po právní stránce postupovat a jak se bránit, se můžete případně přímo obrátit na online Právní poradnu A.N.O. anebo na organizaci Otevřená společnost. V rámci naší poradny bohužel nemáme v týmu právníka.

Co se týče následků jednorázového užití metadonu, tak jeho účinky by měly během pár dnů odeznít. Zbytky této látky by měly zhruba do 3 dnů zmizet z Vašeho těla a poté by mělo být bezpečné i řízení vozidla. V době, kdy k Vám dorazí tato odpověď, by už rozhodně mělo být vše v pořádku. Pokud se stále necítíte dobře nebo chcete mít jistotu, že je vše v pořádku, můžete navštívit Vašeho lékaře a nechat se vyšetřit.

Vzhledem k množství náročných zážitků, které jste v poslední době prožil, bych Vás chtěl na závěr podpořit k zvážení možnosti vyhledání odborné pomoci ve Vašem okolí (například terapeuta/psychologa, případně psychiatra). Možnosti mluvit o takových tématech v osobním kontaktu jsou mnohem větší než přes webovou poradnu.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality