Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Policejní kontrola

5.7.2018

Dotaz

Dobrý den minulou neděli 24.6.2018 jsem byla zastavena policejní hlídkou a podstoupila jsem test na drogy. Našlo mi to slabou dávku amfetaminu a metamfetaminu. Drogy neberu a v životě jsem s nimi ani nepřišla do kontaktu. Byla jsem tím velmi vyvedena z miry a stále mi to vrtá hlavou. Podstoupila jsem odběr moči i krve. Stále se neozvali a já jsem den ode dne nervoznejsi. Můj dotaz: na jaký odbor policie se stavit nebo kam zavolat, abych se dozvěděla výsledky testů moči. Předem děkuji

31508
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Je dobře, že jste následně podstoupila laboratorní testy, které jsou spolehlivé a v takovémto případě prokáží, že jste nic neužila. Orientační testy používané policií nejsou stoprocentně spolehlivé a někdy u nich dochází k takzvané falešné pozitivitě. Ta může být kromě vady testu způsobena i některými druhy léků, případně onemocněním jater nebo ledvin.

Ohledně výsledků následných testů, byste měla být vyrozuměna ze strany policie. Můžete se pro více informací obrátit na příslušné policejní oddělení, kam spadají policisté, kteří Vás kontrolovali a kde je případ projednáván. Případně na policejní infolinku, kde by Vás měli lépe nasměrovat. Také mě napadá, jestli jste v rámci kontroly a následných laboratorních testů nedostala nějakou písemnou zprávu, kde by byly popsány podmínky a možnosti, jak se k Vám výsledky testu dostanou a kam se případně obrátit.

Pokud byste v souvislosti s výslekdy testu a postupem police potřebovla právní rady či informace, můžete ještě kontaktovat online Právní poradnu A.N.O.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality