Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Bolesti žil

7.7.2018

Dotaz

Dobrý den, Nevím jak to začít, ale moje kamarádka (Dejme tomu že se bude jmenovat Božena, protože nechci sem dávat jeji reálné jméno), měla v minulosti problémy.. Co se týče s rodinou (drogy, násilí, atd...), ale nejsem tu kvůli svěřování se... (Vše se řešilo s policií, zdravotně a další věci..) Jedná se o to, že jednou, když byla 'Božena' menší, byla donucena k 'píchnutí' injekce (s drogou, neví jakou, ale každopádně, nějaká, která spadá do kapalných*nevím jestli se to určuje* a do inječních stříkaček..) Přesněji do místa zápěstí - na obou rukách(rukou), do žil... od té doby, se potýká s bolestmi žil, pálení přesněji, jako kdyby jste měli 5cm žíli od žhavého ohně a nemohli jste ruku dát pryč. Prosil bych, jestli je nějaká možnost, jak na osobní pomoc - co by mohla udělat ona sama, tak o nějakou lákařkou pomoc.. Předem děkuji a jestli to nemá 'hlavu a patu', omlouvám se. Ale snad se z toho dali kritické body pochopit.. Marek

31506
 

Odpověď

Ahoj Marku,

děkujeme za oslovení naší poradny. I když píšeš, že tu nejsi kvůli svěřování, přesto mám potřebu za nás dodat, že je opravdu síla, čím si kamarádka zřejmě musela projít a chtěl bych ocenit, že se ji snažíš podpořit.

Co se týče konkrétní možnosti pomoci, tak krom oslovení praktického lékaře (ten může kamarádku odeslat na vyšetření na cévní ambulanci, není nutné říkat pravý důvod, pokud by se na to necítila) by mohla být další (anonymní) varianta spojena s navštívením tohoto pražského centra, kde by se ke zmíněným zdravotním potížím měli umět vyjádřit a nasměrovat ji případně dál. Zároveň v něm mohou nabídnout i terapii, pokud by se např. jednalo o psychosomatický následek traumatické události.

Víc obávám se, takto na dálku nevymyslíme a to i vzhledem k faktu, že v našem týmu není přítomen lékař.

Držíme palce! Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality