Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Policie, testy

11.7.2018

Dotaz

Dobrý den, během víkendu jsem si dal cca 3/4 extáze a cca 0,3g mdma. (Poslední zhruba 0.1g jsem měl v neděli kolem 21.hod). V úterý večer mě zastavila PČR a měl jsem test pozitivní na metamfetamin. Kolem půl 10. jsem se dostal na odběr krve a moči. Chci se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že budu nad limitem? Dále by mě zajímalo, zda je normální, že odebrané vzorky dostala do ruky PČR a odvezli je oni? Neměly by vzorky být přepraveny nějak odborně? Proč mi dělali jak krev tak i moč? Děkuji za odpověď

31498
 

Odpověď

Dobrý den,

dle této naší tabulky je extáze a MDMA detekovatelná v krvi přibližně do 24 hodin a v moči max. cca 3 - 5 dní pokud se jedná o pravidelné užívání (při jednorázovém užití je to 2 - 3 dny). Je tedy možné, že v moči detekovatelná bude. Důležité ale je, že směrodatný je pouze a jen konkrétní výsledek laboratorních krevních testů (viz tato tabulka), které by jako jediné měly být brány jako relevantní důkazní materiál pro zjištění, zdali řidič byl či nebyl v době řízení pod vlivem. Vzhledem k dvoudennímu odstupu mezi posledním užitím a testy by naměřené hodnoty měly být pod limitem, je to ale velmi individuální a nelze to s jistotou předpovědět. Záleží na užitém množství extáze a MDMA a hlavně na síle dané látky, dále na rychlosti metabolismu, tělesné konstituci atd.

K Vašim dalším otázkam, odběr krve i moči zároveň je běžným postupem a není to nic neobvyklého. Co se týče manipulace se vzorky a průběhu testování, vše se řídí podle vnitřních policejních předpisů, které bohužel podrobně neznáme. Nicméně, pokud máte v tomto pochybnosti, nebo pokud budete mít další dotazy ohledně výsledků testů a následného postupu, doporučuji obrátit se na bezplatnou Právní poradnu A.N.O., která se na obdobná témata specializuje.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality