Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Potíže se sociálkou

18.7.2018

Dotaz

Dobrý den. Byla jsem dlouholetým uživatelem Marihuany a to i během těhotenství. Bohužel mne na základě anonymního udání navštívila sociální pracovnice s tím, že jsou díky ''mému hulení'' v ohrožení mé 2 děti (3 roky a 1 měsíc) Sociální pracovnice u nás doma byla spokojená a dokonce řekla, že by to nejradši ani neřešila, protože máme doma čisto a děti jsou v pořádku. Doporučila mi ovšem návštěvu poradny AT, kde by jsem se měla podrobit testu na THC a já ''blbec'' jsem se tam v záchvatu strachu objednala a tvrdila ji, že vlastně nevím o co jde. To jsem ale měla původně v plánu podvádět s cizí močí. Ovšem po přečtení různých případů jsem usoudila, že ''podvod'' není zrovna správná cesta.... Zajímalo by mne, co se stane, když to tam najdou?! A že mi to tam určitě najdou, protože jsem si tyto testy na moč dělala doma a vyšly bohužel pozitivně a to jsem marihuanu přestala v den návštěvy sociální pracovnice užívat dále (cca měsíc) Prosím tedy o vyjádření - zda jsou opravdu mé děti v ohrožení a zda mi je nevezmou? Jaký bude další postup ze strany sociální pracovnice a zda tedy nebude lepší nakonec ''podvádět''??? Moc děkuji a prosím o rychlou odpověď-na test mám jít již zítra odpoledne. Děkuji, s pozdravem Tereza

31485
 

Odpověď

Dobrý den Terezo,

bohužel není v možnostech naší poradny odpovídat obratem. Test už máte tedy nejspíš za sebou a vlastně nevím, jestli jste se nakonec rozhodla podvádět nebo ne. V každém případě mi připadá na celé situaci důležité, že jste se sociální pracovnicí spolupracovala a přistoupila i na návštěvu AT poradny. To rozhodně hraje ve Váš prospěch.

Z toho, co je mi známo, by ani pozitivní test na THC neměl automaticky znamenat problémy. Bývá důležitější právě to, že máte doma čisto a děti jsou v pořádku. A určitě se o takových věcech jako je odebrání dětí nerozhoduje takhle rychle a jen na základě jednoho aspektu (užívání marihuany).

Pokud se i přesto bude Vaše užívání řešit, je určitě dobrý krok, že jste začala abstinovat a případný další test může být negativní. Také spolupráce s odborníky v drogové oblasti bývá hodnocena kladně, navíc u nich můžete pro sebe najít podporu a pomoc, pokud by potíže pokračovaly (kontakty můžete najít ZDE). Případně se můžete také obrátit na drogovou Právní poradnu A.N.O., kde s Vámi mohou probrat případný právní postup.

Držíme Vám palce, poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality