Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin bez dojezdů, ostrý zrak

21.7.2018

Dotaz

Zdravim...mam par otazek. Nekolikrat jsem behem poslednich 3 mesicu uzil pervitin snupanim. Vzdycky tak odhadem 150mg a treba i vicekrat za den. Jak je mozne, ze jsem nikdy nemel dojezd? Napr. Snupnul jsem v 8 rano a zhruba v 16.00 odpoledne prestal pusobit ale ja se citil uplne normalne. Jaktoze mi nedela problem jist, pit, normalne fungovat? Mohl jsem na tom i trenovat v posilovne ale hlavne nemam zadny problem usnout. A jeste bych rad vedel cim to, ze po poziti mam naprosto uzasny zrak? Krasne syte barvy, maximalni ostrost na blizko i dalku? Je to jako kdyz vymenite starou tv za plasmovku. Budu vdecny za odpovedi ☺

31484
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz. Hypotéz, proč necítíte dojezd, je více. Dojezdy například necítí lidé, kteří užívají krátkou dobu, jejichž organismus ještě není tolik vyčerpaný. Dojezdy také zmírňuje dostatečný rozestup mezi užitími a ponechání prostoru pro odpočinek a "rekonvalescenci" či užívání menšího množství. Vliv má také celkový zdravotní stav a kondice, genetické predispozice a odolnost, schopnost organismu odbourávat škodliviny, kvalita pervitinu nebo naopak to, že se o pervitin nejedná nebo ho výsledná směs obsahuje málo. Dojezdy naopak zhoršuje, pokud člověk bere víc dní v kuse a neodpočívá, nejí, nespí, zvyšuje dávky atd. Čím je to způsobené konkrétně u Vás, či zda se jedná o kombinaci faktorů, není možné s jistotou napsat.

Co se týče ostrosti vidění, pak je to celkem logické, protože se jedná o budivou látku, která má vliv i na smysly. Zrak se tedy může po dobu intoxikace subjektivně jevit jako ostřejší.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality