Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, Lexaurin

22.7.2018

Dotaz

Dobrý den užívám.pervitin.docela.často kouřením i šnupanim ale nějak extra se to na mě neprojevuje vždy vím co dělám ani zornicky nemám rozšířené jen mám energii a problem s usnutím chci se zeptat když užiju pervitin a za dvě hodiny si vemu dva lexauriny trojky stane se něco?už sem.to tak udělal a neměl jsem žádný dojezd ale.radči.se ptám děkuji za odpověď

31483
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Co se týče Vaší otázky, každé tělo na psychoaktivní látky reaguje specificky a všechny dopady nejdou dobře předvídat, zvláště pokud dochází k jejich kombinaci.

U Lexaurinu spadajícího do skupiny silně návykových léků označovaných jako benzodiazepiny hrozí především riziko tzv. zkřížené závislosti, což může znamenat, že se časem neobejdete nejen bez metamfetaminu, ale také Lexaurinu (na který se velmi rychle vytváří fyzický návyk). Obecně pak samozřejmě existuje nebezpečí, že při pravidelnějším užívání dáte ještě více zabrat Vašemu tělu a nervové soustavě, což se posléze může projevit značnou psychickou nerovnováhou. Vysazení Lexaurinu po pravidelném braní zároveň mohou provázet silné abstinenční příznaky, spojené s křečovými stavy podobnými epilepsii. Nutno také dodat, že 2 Lexauriny už představují přece jen vyšší dávkování. A je otázkou, jakou psychickou a somatickou odezvu by mohly nastartovat po dvou hodinách po užití pervitinu (jde o látku se zcela opačným účinkem, která by sice měla utlumit zrychlenost a agitovanost po pervitinu, na druhou stranu by pro tělo a např. srdce, oběhovou soustavu a játra mohly představovat další nápor).

Na závěr už jen krátká úvaha. Píšete, že máte dojem, že se na Vás pravidelné braní pervitinu příliš neprojevuje. Vzhledem k mým letitým zkušenostem s lidmi (a jejich příběhy), kteří se s danou látkou pozvolna dostaly do problémů, mám potřebu Vám napsat, abyste na sebe zkusil dávat větší pozor. Nepociťování dopadů užívání metamfetaminů častokrát nebývá žádným plusem, ale potenciální pastí, z které nemusí být snadné se vymanit.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality