Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

LSD a epilepsie

31.7.2018

Dotaz

Dobry den .. mam otazku tykajucu sa epilepsie v kombinacii s LSD .. epilepsiu mam uz skoro 10rokov a stale sa liecim (beriem pravidelne antiepileptika) zachvat som pocas liecby este nemal (iba pred liecbou a 1x ked som vynechal davku) fajcim marihuanu 5 rokov a nema to na moju epilepsiu ziadny vplyv .. alkohol tiez nema ziadny vplyv .. LSD chcem vyskusat avsak nie ako party drogu ale relaxacne koli jej ucinkom na myslenie a fantaiu .. o samotnych ucinkoch LSD na organizmus som dostatocne informovany avsak o ucinku LSD v kombinacii s epilepsiou toho vela neviem a za doktormi z tym urcite nepojdem .. cital som vela clankov v ktorych sa pisalo ze LSD nema s epilepsiou ziadnu suvislost ale narazil som aj na take v ktorych pisali presny opak .. viem ze epilepsia je ochorenie ktore je individualne u kazdeho jedinca ale nakolko som vam v skrakte priblizil epilepsiu u mna tak bol by som rad za odpoved ktora nebude tak vseobecna (pripadne napiste vas osobny nazor) .. vopred dakujem za odpoved a za kazdy novy poznatok

31472
 

Odpověď

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Je fajn, že se snažíte předem zjistit informace o možných rizicích užití LSD před případným experimentem.

Bohužel ani mně se nepodařilo najít seriózní výzkumy, které by se zaměřovaly na vliv LSD na osoby trpící epilepsií. Nějaké osobní zkušenosti lidí, kteří to vyzkoušeli, můžete najít na uživatelských fórech. Například ZDE jeden z uživatelů popisuje, že mu LSD rozjíždí záchvaty až od určité dávky. Je to však velmi individuální a na každého to může působit jinak. Zároveň závažnost Vaší epilepsie může být jiná, než u osob jejichž zkušenosti najdete. Také těžko říct, jak bude LSD reagovat s léky na epilepsii, pokud nějaké berete - to by pak byla otázka spíše na lékaře či lékárníka. Dále je potřeba uvažovat o tom, jaké jsou konkrétně u Vás spouštěče záchvatů. Například vizuální halucinace po užití LSD mohu snadno být spouštěčem. Velkou roli bude jistě hrát také set a setting. Je zde tedy mnoho proměnných a tak se užití LSD jeví jako potenciálně rizikové. Naši kolegové z další drogové poradny tuto kombinaci také považují za nebezpečnou, viz dotaz ZDE. Jak se však rozhodnete, je na Vás.

Pokud Vás však toto téma dále hlouběji zajímá, můžete se zkusit obrátit ještě na Českou psychedelickou společnost, zda nemají k tomuto tématu dostupné ještě další informace.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality