Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Kombinace léků

2.8.2018

Dotaz

SANIANIM Zdravím strašně dlouho mě zajímá jestli farmaceuika příklad. neurol a ritalin nějaká ovlivňují. Jaká je reakce když najednou požiji speedem(ritalin) společně s 4mgxanax Víte já byl vždy introvert ale mužu říct že. Já trpím 8let socialni fobii a když jsem na párty vzal tyhle prescribed "drogy" všechno ze mě spalo, podotýkám ne tak jak když se lehce opijete, ale prostě to je nepopsatelné taklhe jsem se necítil od svých 15let. Tohle "combo ritalin xanax " jsem zkusil 3x za život, ano řeknete si feťák, je pravda zkusil jsem jednou pervitin tohle se mi strašně hnusí a ten stav mi je nechutný, poté jsem měl jen marihuanu to mi nechutná po ní jsem uplně blbej :D. Jen chci říct, samozdržejmě byl jsem asi půl roku pod SSRI léky: Citalopram, po tom jsem měla celý den zúžený hrdlo, tak vysadil a začali jsme na Seropram. Cipralex a Neurol 0,5 jsem užíval 6 měsíců, moc to nezabralo ale je takže vysadil. Předepsal mi Seropram a Lexaurin 3mg. Ale jeden známý mi sehnal 2mg xanax a ritalin. Vživotě jsem se nezažila takovovu skvělou náladu s kamarády, takhle jsem si kamarady nikdy nekopecal a nepobavil Druhý den jsem si zkusil dát oboje a zapít hned předtím než jsem šel do školy. Věřte, ale ne všichni mě brali, měl jsem strašně vysoké ego a bál se i ten od koho bych to určitě nečekal. Podle mě je to takové to, že my se bojíme a na těchhle práškách dokážeš všechno, každý uhýbá pohledem aby nebyl konflikt. Miliuji tyhle dvě věci nakombinovat. A co si myslí SANANIM o téhle kombinaci dávkování alprazolamu s methylphenidate

31470
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz, ve kterém popisujete Vaši zkušenost s léky. Ve svém dotazu používáte mužský i ženský rod, proto Vám budu i já odpovídat v obou rodech.

Jak se ke kombinaci, kterou uvádíte, staví Sananim, byste mohl/a zjistit v jejich internetové poradně. Případně můžete zavolat do některého z jeho center nebo je navštívit osobně.

Za nás - za tým Extc, který působí ve Společnosti Podané ruce v Brně, Vám mohu napsat, že kombinace, které popisujete, považujeme za rizikové. Výsledný stav sice může být v dané chvíli subjektivně příjemný, ale následně si může vybírat svou daň. Píšete, že jste se až po lécích začal/a cítit lépe a Vaše ego narostlo, což je pochopitelné. Sociální fobie se tímto způsobem snadno skryje, ale nezmizí. Navíc, pokud se takto naučíte řešit problémy, s vysokou mírou pravděpodobnosti se k nim přidá závislost (u Xanaxu je to za pár týdnů pravidelného užívání takřka jistota). Navíc užívání látek s protichůdnými účinky (stimulancium vs. sedativum/hypnotikum) způsobuje extrémní zátěž pro organismus, což by se také mohlo obrátit proti Vám.

Potíže se sociální fóbií, zvládání kontaktů s lidmi a navazování vztahů, jsou témata, která doporučujeme řešit raději systematickou prací na sobě a svém prožívání v dlouhodobější psychoterapii, ať už individuální nebo skupinové. Více o tom, jak si zvolit pro sebe vhodného terapeuta, si můžete přečíst např. zde. Pokud je třeba medikace, měla by být stanovena kvalitním psychiatrem na základě společného "vyladění" na míru každého člověka a jeho potíží.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality