Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana a hrozné stavy

4.8.2018

Dotaz

Dobrý den.. Mám problém je mi 15 let a tak půl roku užívám marihuanu nevím model... A před týdnem. Jsem si dala a od ty doby mám hrozný Stavy,panicky strach o sebe a pocity že se semnou děje. Něco nenormálního,velké. Deprese. Nechuť k životu nic mě nebaví. Jen celý den 24 hod denně myslím na to co se semnou. Děje a strach z toho ze už nebudu. Normální... Celé Dny mám v hlavě jen tohle,večer s.tím usínám a ráno. S tím vstávám,už chci mít klid už.jsem unavená týden už nehulim nechci prosím. Pomozte. Jak se z toho dostat.. Nechci Psychologa ani psychiatrii chci mít už klid poraďte.. Mamce jsem to řekla.. Jen brečím a bojím. Se s tech. Stavu mám o sebe. Strach

31469
 

Odpověď

Dobrý den Kačko,

je dobře, že píšete. Popravdě mám o Vás taky strach, to už není úplně běžná situace po užití marihuany. A rozumím tomu, že při všech těch stavech chcete mít už klid. Určitě se s tím dá něco dělat dál.

Důležitý první krok je, že už týden nehulíte, marihuana skutečně může mít i velmi negativní vliv na psychiku. Je taky dobře, že jste to řekla mamce, všechno se dá lépe zvládnout, když je tu někdo, kdo Vás může podpořit a s kým můžete probrat všechno, co se Vám děje. Ale pokud vše pořád trvá a Vaše stavy se nezlepšují, neodkládala bych návštěvu psychologa nebo psychiatra. Už jen kvůli tomu, že ze zkušenosti spousty lidí s podobnými stavy to může opravdu pomoci.

Naše možnosti internetové poradny jsou omezené, tak mě napadá, že by pro Vás mohlo být nápomocné ještě vše probrat po telefonu na Lince bezpečí (116 111) nebo na Modré lince (608 902 410), kde se Vám mohou věnovat přímo ve chvíli, kdy Vám není dobře a poradit, co dál.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality