Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Únava a nechuť k aktivitě po marihuaně

14.8.2018

Dotaz

Dobry den,hulim uz asi tri roky jen na noc.Ze zacatku mi to prinaselo jen pozitiva ,ale ted vic a vic citim jak jsem druhy den unaveny a mam velkou nechut cokoliv delat....A muj dotaz zni je to zpusobeno marihuanou?Unava a nechut cokoli delat uz mi dost vadi a rozhodl jsem se skoncit s hulenim.....diky za odpoved.K.

31458
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za Váš dotaz. Uživatelé marihuany i články často hovoří o takzvaném amotivačním syndromu. Některé texty jsou ke stažení/přečtení například zde a zde. Může se jednat právě o nechuť cokoli dělat, o snížení zájmu o věci, které předtím byly pro člověka důležíté, rozvoj apatie, pokles ambicí, celkové snížení aktivity i mezilidských kontaktů atd.

Zda je to konkrétně ve Vašem případě spojené s marihuanou s určitostí nevíme. Pravděpodobné to však je. Důležité je, že vy sám si to do spojitosti dáváte, a proto bych Vás chtěla podpořit v rozhodnutí skončit s hulením. Většina lidí, co se jim podařilo přestat, popisuje návrat energie, zájmu o věci i chuti do aktivit, co je baví. Zároveň to však nemusí být hned. Každý člověk (a organismus) je jiný, někdo se vrátí "do normálu" po pár měsících, jiný až například po dvou letech. Je tedy třeba se připravit na to, že to může nějakou dobu trvat. A tento proces podpořit také vlastní aktivitou - to znamená hledat aktivně věci, co Vás baví, co chcete dělat, a zapojovat se do nich.

A i v procesu přestávání si pro sebe najít podporu a informace. Například od někoho, kdo s marihuanou taky přestával, na internetu, v uživatelských fórech nebo odborné pomoci (například terapie nebo konzultace). Nápomocný může být i tento web.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality