Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin/speed a alkohol

27.8.2018

Dotaz

Dobrý deň.V sobotu večer som klasicky popíjala s kamarátkami a kamarátmi..Zrazu jeden kamarat doniesol pervitín alebo speed niesom si ista nakoľko som bola vtedy kus pripita.Vedeli to len niektorí ľudia čo sme boli na byte.Nakoľko ja som si snimi asi cca pred mesiacom dala speed zavolali aj mna.Tak sme sa zamkli v jedej izbe a zacali robit čiary.Dala som si jednu velmi hrubu ciaru do nosa.Potom som popijala a išli sme sa baviť dalej na party.Bolo mi super...Okolo piatej sme sa rozhodli že pôjdeme na chatu tak sme šli a tam som prvý x fajčila no netušim či to bol speed alebo pervitín.A po fajčení som si dala ešte jednu väčšiu čiaru do nosa. Bola som v pohode kecali sme az do druhej poobedia.Nakoniec sme sa rozhodli že už pôjdeme domov a vtedy to začalo.Išla som do obchodu a prišlo mi nejak zle.Nepripuštala som si to. Prišla som domov začali sa mi triast ruky.Som chodila fajčiť ešte aj cigarety doma lebo som bola kus mimo stoho..Zrazu sa pozriem do zrkadla ako keby červene flaky mam po tvári a pery uplne červené.Začala som piť viac vody nech mi je lepšie.Potom mi bolo už aj strašne teplo.Zreničky som za celý deň nemala také veľké ako teraz.Motala sa mi hlava či ako to nazvať,strašne mi bušilo srdce.Okolo 150 bpm.Snažila som sa ukludniť ale nešlo to. Vkuse mi srdce bilo od 100 do 155. Potom som si nasilu vopchala prsty do ust nech sa vyzvraciam ale ani to nepomáhalo stále mi bolo špatne. Chcem sa opýtať môže to byť tým že som to prehnala ? alebo ja neviem? lebo vážne za celý večer aj ráno som take zreničky nemala až keď som šla o 15:00 do obchodu to začalo... a najhoršie na tom bolo že zaspať som nevedela...myslela som že už zomriem nikdy mi tak zle nebolo.Chodila som sa schladzovať do vani takou letnou vodou.Horelo mi všetko ruky nohy hlava....už ma aj ako keby aj bolelo srdcecíi ako to mám nazvať...konečne po 39 hod nespania som ako tak zaspala.Samozrejme spánik bol taký kadejaký..čím mohli byť spôsobene tieto stavy? Ďakujem za odpoveď.

31443
 

Odpověď

Dobrý den,

popisujete řadu potíží, které se u Vás objevily po užití alkoholu společně s pervitinem nebo speedem. Píšete, že Vám nikdy tak zle nebylo a popravdě si i já říkám, že spoustu z toho už lze brát jako varovné signály Vašeho těla.

Vaše úvahy míří správným směrem, může to být jednoduše tím, že jste to přehnala. Samozřejmě roli může vždy hrát i celkový zdravotní stav, Vaše individuální citlivost na různé látky, ale v tomhle případě bylo myslím zásadní, že toho na Váš organismus zkrátka bylo příliš.

Už samotná kombinace alkoholu a stimulačních látek (pervitin nebo speed) je pro tělo velkou zátěží, navíc pokud šlo o větší množství v průběhu krátké doby. A to i přesto, že jste si potíže nepřipouštěla a zle se Vám dělalo až doma. Pervitin totiž také umí potlačit jak účinky alkoholu, tak různé nepříjemné pocity. Následný dojezd může být o to horší, vše se pak plně projeví a ani není neobvyklé, že to trvá delší dobu.

Všechny potíže, které jste zmínila, tedy mohou být následkem užitých látek. Dá se předpokládat, že časem odezní, ideálně pokud tělu s regenerací ještě pomůžete správnou životosprávou (dostatek spánku, tekutin, živin a vitamínů apod.). Pro jistotu, abyste nic nezanedbala, můžete ještě navštívit svého lékaře v případě, že by některé potíže přetrvávaly i nadále.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality