Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy na pervitin

31.8.2018

Dotaz

Myslite ze je mozne aby mi nasli v toxigologickych testoch(moc a krv) na vsetky drogy niake pozostatky pervitinu, respektive to co sa da detekovat po presne 21 dnoch? Mal som ho raz (cca 0,11g a fajcil som to po malych castiach cely ten den) pred tym som nemal vobec ziadnu drogy po dobu 3 mesiacov a od posledneho uzitia som stale cisty. Zijem obycajny zivot bez party (dam si tak 2 piva tyzdenne), snazim sa rekreacne sportovat pomerne casto, rano vzdy vypijem vodu s citronom, naordinoval som si aj urologicke caje a doplnky vyzivy na regeneraciu pecene kvoli tejto situacii s testamy. Vsetko si davam s mierou a moc to nekombinujem. Osobne si myslim ze mam dost rychli metabolizmus a ku tomu som mlady chalan. V praci dost vypotim hlavne teraz cez leto a chcem sa spytat ci si myslite ze by to mohlo pomoct pri vylucovani ostatkov drog z tela(potenie, cvicenie, caje atd.). Dalsia moja otazka je ci aj prizmesi ktore mozno boli v tom pervitine ktory som uzil sa vyplavuju v podobnom tempe, lebo urcite to nebolo 100% ale nebol to ani ,,hnus’’. A este toto. Ked mi vysiel test z lekarne na metanfetamin negativne myslite ze som uz v suchu alebo tie toxikologicke testy mozu nieco najst ak ked tento provizorny vysiel negativne. A len tak bokom, mam kamarata ktory pervitin berie alebo bral dost casto tak kazdy druhy den a ked mal testy do prace (tiez toxikologicke) po 5 dnoch nebrania drogy mu vyslo vsetko negativne. Narozdiel ja mam testy u probacneho pracovnika a on mal testy do zamestnania (opatrovatel v domove dochodcov) a chcem sa spytat poslednu vec ci nahodou je rozdiel v tychto testoch. Myslim tym prisnost alebo tak. Alebo toxikologicke testy su proste vsade tie iste a je jedno kam a kto vam ich robi. Som totiz zmeteny lebo na internete je vela roznych informacii o tom ako dlho to budem mat v moci a krvi. Dakujem za odpoved a prajem pekny den.

31439
 

Odpověď

Dobrý den Kubo,

pervitin se dá nejdéle najít v testech z moči, jde o maximálně 6 dnů od posledního užití. Těch 6 dnů přitom platí pro dlouhodobé a pravidelné uživatele, v případě jednorázového užití to bude ještě kratší doba (viz tato tabulka). Po 21 dnech už tedy nebudou jeho stopy zjistitelné žádnými běžnými testy (z moči, slin, potu ani krve). Pokud jste si navíc dělal i test z lékárny, mělo by být vše v pořádku. Tyto orientační testy prodávané v lékárnách jsou podobně citlivé jako běžné laboratorní toxikologické testy, takže si podle nich určitě můžete udělat představu, jak na tom jste.

Každopádně je dobře, že se o své tělo staráte a dopřáváte mu sport a doplňky výživy. I proto není důvod k obavám, že by příměsi pervitinu měly mít nějaké výraznější následky pro organismus. Lze předpokládat, že se z těla budou vylučovat podobným tempem.

Ještě k situaci s Vaším známým a testy v práci, tak je klidně možné, že 5 dní už pro něj byla hranice, kdy testy vyšly negativně (viz tabulka výše). Testy, které se běžně používají v zaměstnání, screeningové testy policie, testy ve školách pro žáky, tak všechny jsou v zásadě podobné a ukazují stopy drog po stejných dobách od posledního užití.

Co může být matoucí, tak rozdíl mezi tím, o jaké jde testy. Jedny testy (nejčastěji z moči, potu a slin) se používají ke zjištění, zda člověk užil drogu někdy v minulosti. Tam platí třeba u pervitinu doby uvedené v tabulce výše. A pak jiné testy (krevní) se používají ke zjištění, zda je člověk aktuálně pod vlivem drogy. Ty používá především policie a platí tam mnohem kratší doba, po kterou je v krvi tolik drogy, aby se člověk považoval za přímo ovlivněného drogou. Více si můžete přečíst v článku nad tabulkou.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality