Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Řízení, pozitivní testy

22.9.2018

Dotaz

DOBRÝ DEN Dlouhou dobu svého života jsem užíval několikrát do týdne pervitin.V posledních pěti letech jsem to omezil na několikrát do roka a to jen v případech že jsem věděl že nebudu řídit V poslední době jsem si rozčířil řidičák na sk.C a strojnické průkazy Nicméně 13 tohoto měsíce jsem byl pozitivně testován na amfetamin ale to v době kdy jsem vědomě vice jak 12 dní nic neužil..Před tím než mě zastavila hlídka policie jsme měli s partnerkou několika hodinový orální sex.Nevím zatím jak dopadl krevní test ale je možné že i tento může bít pozitivní?S ohledem na mou minulost mam za to že mi nikdo věřit nebude i přes to že jsem až doposud nikdy nebyl pozitivně testován Jsem řidič z povolání a drogy nejsou již dlouhou dobu mou prioritou Toho čeho jsem sám dokázal si vážím a tak VÁS ŽÁDÁM JAK POSTUPOVAT V PŘIPADĚ ŽE I KREVNÍ TESTY NĚCO UKÁZALY DĚKUJI

31421
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Po 12ti dnech od užití met/amfetaminu je prakticky nemožné, aby byl pozitivní i krevní test (viz naše tabulka Testy na drogy), orální sex by neměl rozhodně hrát žádnou roli. Co se týče orientačních slinných testů, stává se, že někdy bývají tzv. falešně pozitivní, jelikož nejsou zcela přesné a jejich výsledek může ovlivňovat mnoho faktorů.

Pakliže by snad v rámci testování vyvstaly jakékoliv potíže, tak doporučuji vše přímo prokonzultovat (emailem, telefonicky či v rámci setkání) s TOUTO anonymní a bezplatnou, drogovou právní poradnou, která Vás může dále nasměrovat.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality