Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Odpověď na dotaz

30.9.2018

Dotaz

Dobry den, pred dvoumi mesici jsme s pritelem zkusili pervitin. Chteli jsme vyzkouset sex na tom. Bylo to super a krasny, jenze k ranu kdyz to zacalo odchazet jsme si dali jeste jednu davku(samozrejme hloupost nezkusenych) po obede kdyz uz to vse zas odchazelo jsem si lehla a zacalo to! Tlaky v hlave, buseni srdce a telo od hlavy do rukou padalo do kreci, nemohla jsem poradne mluvit a dychat a mela silene bolesti na hrudi a vygradovalo to tak, ze pro me prijela zachranka. Proste jsem se predavkovala. Myslela sem si ze umru, ze bud se mi zastavi srdce nebo proste dostanu kolabs. V zivote ten stav uz nechci zazit. Po trech dnech mi zacalo byt uz lepe. Do ted mam spatne pocity, kdyz si na to cele vzpomenu zacne me pichat u srdce a tlacit na jrudi. Verim ze je to psychicke. V minulosti jsem brala antidepresiva kvuli stavu uzkosti ale vylecila sem se. Vim ze uz tyhle stavy umim ovladat. Jen vidim ze me tohle velmi zmenilo, ty myslenky to i kdyz samozrejme vim, ze uz si to v zivote nedam a byla to hloupost kterou nevratim. Pomuze tomu vsemu cas? I kdyz o tom zacnu s nekym mluvit, je mi z toho strasne.

31418
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz, ve kterém popisujete svůj experiment s pervitinem, po kterém druhý den následoval velmi nepříjemný stav. Je dobře, že jste si v tak vyhrocené chvíli dokázala říct o pomoc a že pro Vás přijela záchranka.

S postupem času by se opravdu vše mělo zlepšovat. Vzpomínky na nepříjemný prožitek by měly postupně ztrácet na intenzitě, stejně jako nepříjemné pocity a fyzické projevy, které je provází. V podobných situacích se doporučuje co nejvíce aktivního odpočinku a smysluplného trávení volného času, kdy byste mohla svou pozornost odvádět jinam. Také se nyní můžete zkusit zaměřit na pozitivní vjemy (sport, knihy, filmy, divadlo aj.) a vyhýbat se dalším stresujícím nebo depresivním podnětům.

Pokud by do budoucna odezněl nepříjemný pocit, když o tom mluvíte, můžete vše ještě zkusit probrat s někým, kdo se v drogové problematice orientuje (psycholog/terapeut, sociální pracovník, adiktolog). Jelikož jste neuvedla město, kde žijete, posílám vyhledávač služeb v celé ČR.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality