Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Skončení s marihuanou a točení hlavy

2.10.2018

Dotaz

Dobrý den, trávu jsem kouřila přibližně rok a půl v kuse ..... každý den, nikdy mi to nedělalo špatně stavy. Někdy jsem vykouřila gram a někdy 5 . Nyní jsem odcestovala do USA kde jsem ze dne na den přestala kouřit. Takže nulový příjem Thc i nikotinu. Už 10 dni se mi točí strašně hlava, někdy je mi na omdlení. Prvních 6 dnů se mi to ilnhlava třeba 8x denně. Nyní to je 10 den a hlava se mi točí třeba 3x denně. Než zajdu někam k doktorovi s začnu plašit jsem se chtěla zeptat, zdali to muže být z toho, že jsem přestala. Předem dekuju za odpověď

31416
 

Odpověď

Dobrý den,

ze všeho nejdřív bych Vás chtěla ocenit, že jste udělala velký krok a hlavně jste vydržela i přes nepříjemnosti, které s sebou přinesl. Faktem je, že první reakce po skončení s marihuanou i tabákem mohou být nepříjemné. Navíc pokud se jednalo o každodenní užívání většího množství. A může sem spadat celá řada fyzických či psychických potíží. Točení hlavy s tím tedy může také souviset.

Na druhou stranu těžko takhle přes internet posoudit, jestli točení hlavy nemá třeba i jinou příčinu. Dobrá zpráva je, že frekvence se ve Vašem případě zmenšila. Návštěva lékaře je na místě, kdyby se Vám v době obdržení této odpovědi naopak přitížilo anebo se stav nadále už nezlepšoval.

Na závěr bych Vám ještě chtěla doporučit tyto stránky, které jsou vytvořené na míru lidem, kteří přestávají s marihuanou. Jednak tam lze najít užitečné nástroje pro kontrolu užívání a tipy, jak přestat, a jednak hlavně možnost online individuálních konzultací prostřednictvím chatu, což pro Vás může být zajímavé ze zahraničí.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality