Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pozitivní test, PČR, cigarety

9.10.2018

Dotaz

Dobrý den, rád bych Vás požádal o pomoc. Jde o to, že mi po dopravní kontrole zabavili řidičský průkaz z důvodu pozitivniho výsledku kontaktního testu na látku kanabis. A následně jsem měl pozitivní i krevní zkoušku. Nikdy jsem drogy nebral a nehodlám to ani zkoušet. Jen kouřím kupované cigerety Filip Moris červené. Mám na Vás dotaz, zda jste v minulosti neprováděli test těchto a jiných značek tabákových výrobků na přítomnost konopí. A pokud ano, byl-li některý test pozitvní na kanabis. Případně, zda byste dali provést test konkrétních cigaret na přítomnost marihuany. Na internetu jsem vyčetl, že některý papír na výrobu dutinek, se vyrábí údajně z technického konopí. Může to ovlivnit onen test? Nevim na koho bych se mohl s tímto tématem obrátit a tak jsem si dovolil oslovit Vás. :-) Celá věc mě tíží i z důvodu ochrany ostatních řidičů. Pokud se běžně konopí vyskytuje v nékterých cigaretách, pak by mělo být složení uvedeno na obalu, nemýlím se? S přátelským pozdravem Miky ze Slaného.

31403
 

Odpověď

Dobrý den Miky,

děkujeme za oslovení naší poradny. Mrzí nás, že procházíte takovýmito nepříjemnostmi. Je však zcela nepravděpodobné, že by za pozitivní krevní test (který navíc musí mít určitou hodnotu aktivních metabolitů THC v krvi, viz tento text) mohly kupované cigarety. Ani technické konopí by na pozitivní výsledek krevního testu rozhodně nemělo mít vliv.

Za nás by bylo pravděpodobnější, kdyby např. došlo k záměně krevních testů, ale opravdu těžko říct jaký faktor mohl hrát roli (napadá mne snad ještě nevědomé požití v jídle). Doporučuji Vám oslovit tuto bezplatnou drogovou právní poradnu, která se obdobnými tématy zabývá a mohla by Vám komplexně poradit. Zpětně by také mělo být možné využití drogových testů z vlasů, které mohou dokázat případné ne/užití psychoaktivní látky i s delším odstupem.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality