Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Speed a nechuť jíst a pít

21.10.2018

Dotaz

Dobrý den.. Začal mě bavit speed,tak se chci zeptat.. Jaky bude mit na me vliv,jak se donutit najíst nebo napít.. či jak se vyspat Protože ani jedno mi nejde,jsem vzhůru už skoro 5 dní v kuse,a nemůžu do sebe něco dostat.. Děkuju za odpoved.

31385
 

Odpověď

Dobrý den,

ptáte se na více věcí. Co se týče účinků či vlivu speedu na organismus, je to stimulační látka, která organismus nabudí, více informací např. ZDE. Stejně tak platí, že každý organismus reaguje na užitou látku individuálně a Vaše pocity a stavy po užití speedu se mohou lišit od toho, co bude prožívat někdo jiný.

K Vašim dalším otázkám - snížená potřeba spánku, ale také jídla a pití jsou velmi časté účinky speedu či dalších stimulantů. Nechuť se napít může vést až k dehydrataci a následně přehřátí či kolapsu organismu. Je proto důležité snažit se pravidelně doplňovat tekutiny. Pokud se Vám nedaří vypít více vody naráz, zkuste raději pít menší množství a častěji, například přes brčko. Tekutiny lze také doplnit ovocem s vysokým obsahem vody, to je například meloun. Napadá mne, zda by nemohly být tyto Vaše problémy způsobeny také příliš vysokou dávkou speedu (předávkováním). Nicméně jediný osvědčený recept jak se vrátit k dřívějšímu spánkovému režimu a překonat nechutenství je udělat si pauzu a speed na co možná nejdéle vysadit. Regenerace organismu vždy nějaký čas zabere, zároveň se doporučuje zachovat rozestup minimálně 6 týdnů mezi jednotlivými užitími. Pokud by se do několika dní po přerušení užívání Váš stav nevrátil do normálu, doporučuji vyhledat lékařskou pomoc.

Vzhledem k Vašemu věku si na závěr dovolím upozornit, že užívání speedu (i jiných substancí) v období dospívání s sebou nese celou řadu rizik, včetně narušení psychického i fyzického vývoje a rychlého rozvoje závislosti. Pokud byste se v budoucnu zajímal o více informací z této oblasti nebo přemýšlel o omezení užívání, můžete nás opět kontaktovat.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality