Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, motání hlavy, třes

27.10.2018

Dotaz

Dobry Den Kouřím Marihuanu 8 Let Deně 1g,Jsem Na Marihuaně Psychycky Zavislá Pomahá Mi Byt Aspon Chvilý Bez Stresu A Přemyšlení O Mém Spackanem Živote Mě Nikdy Se Mi Nestavalo Aby Se Mi Motala Hlava Nebo Se Začlo Třepat Céle Tělo Neudržela Se Držet Na Nohou Děje Se Mi To Necelý Měsíc Cca 10-15 Minut Po té Co Dokouřim Nabíte Sklo Trošku Se Toho Bojím Kamaradi A Znamí Mi Řikaly že To Muže Bít Nizký Tlak Je To Možný..? Co Myslite Vy Mužete Mi Prosím Dat Nejakou Radu Co By To Mohlo Byt Děkují

31368
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Vaše domněnka ohledně motání hlavy a krevního tlaku by mohla být jednou z možností ovšem spíše ve smyslu jeho prudkých změn (z nízkého tlaku na vysoký). Co se týče třesu a marihuany. Na toto téma jsem moc informací bohužel nenašel. Pakliže se přesto pokusím vypíchnout to podstatné, odhaduje se, že by zejména silné, přešlechtěné THC odrůdy mohly být spojené s nebezpečím v této oblasti. Můžete ještě případně oslovit některou z online lékařských poraden, třeba je v souvislosti s Vašimi potížemi napadne víc nápadů.

Vzhledem k tomu, že problémy pociťujete po užití marihuany, tak by má rada směřovala hlavně k zastavení užívání anebo k jejímu výraznému omezení. Pakliže byste se pro tuto variantu někdy rozhodla, ZDE je pro začátek online léčba.

Závěrem bych Vás chtěl také podpořit, abyste zkusila řešit stres a náročné životní období raději jinou formou než je kouření marihuany. Využít by se dalo docházení na terapii k odborníkům (adiktolog či psycholog, viz tento text a tato Mapa pomoci) a dovolení si co možná nejvíce podpory zvenčí.

Držíme Vám palce! Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality