Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Závratě po marihuaně

28.10.2018

Dotaz

Dobrý den, asi před 5 dnama jsem si dal marihuanu, měl jsem 1 jointa s kamarádem a střídaly jsme se ale já si dal větší množství. Aso po minutě jsem dostal nehorázného sušáka a po ruce sme neměly pití tak sme zašli ke kamarádovy k baráku, já jsem čekal venku mezitím co on šel dovnitř. A po pár mimutach sušáku jse mi začla dělat nepěkná závrať jako, motání hlavy, rozmazané vidění,hrozně těžko se mi dýchalo a měl sem pocit že každou chvíly odpadnu. Kamarád mi hodil 2 velké flašky vody které sem po 10 minutách vypil, mezitím sem stihl dojít domů tak jsem si vzal dýchátko a lehl si. Po nekolika hodinách bylo docela dobře ale měl jssm úzkosti pocit nezájmu a hlavně po dobu 4 dnů se mi vracely ty závratě jako prvně po použití marihuany, ale jenom na sekundu nebo na 2. Čvrtý den kolem 12cté hodiny jsem měl o5 závdat a pocif odpadnutí, tak jsem zašel ihned do nemocnice a tam mi udělaly EKG a test tlaku. Srdce a tlal jsem měl pohodě (díky bohu). Potom sem mě paní sestřička ptala jestli mám problémy s páteří (což ano mám) a prý by to mohlo být z toho. Ale to, že jsem si dal marihuanu to jsem neřekl pro jistotu nestojím o problémy. Tak se chci zeptat tady na tuto stránku jestli by někdo nevěděl o co přesně jde. Předem děkuji za odpověď

31365
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz. Bohužel takto na dálku a bez lékařského vyšetření nelze s určitostí nic odhadovat.

Marihuana po užití může vyvolávat snížení tlaku, to by však mělo odeznít. Je možné, že jste se předávkoval a Vaše tělo reagovalo tímto způsobem, mohl jste být oslabený nebo mohla marihuana obsahovat nebezpečnou chemickou příměs (hnojiva aj.). Další možná hypotéza je i ta, že Vám účinná látka z marihuany prostě nesedí a proto na ní tělo reaguje takto nepříjemně (závratí, motáním hlavy, rozmazaným viděním, zhoršeným dýcháním). Těžko říct, co z těchto možností vyvolalo potíže konkrétně u Vás nebo zda se jednalo o jejich souběh. Pokud by se podobné potíže po užití opakovaly, bylo by vhodné marihuanu do budoucna už neužívat.

Zároveň, pokud by se Vámi popisované vracející se obtíže (závratě či pocity na odpadnutí) i nadále opakovaly, bylo by dobré absolvovat další lékařská vyšetření, abyste zjistil jejich příčinu. A pokud by nebyla fyziologická, zkusit probrat s lékařem i možný vliv marihuany.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality