Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, řízení, rozbor krve

30.10.2018

Dotaz

Dobrý den, mám dotaz jak mohou pravděpodobně dopadnout výsledky testů z krve,jestli bych se mohl vejít do té hodnoty aby nebylo zahájeno správní řízení, popř.nejaka rada co můžu dělat. Dal sem si čáru asi tak 0,1 pervitinu ve 12:00 odpoledne,den předtím taky nějaká byla a pervitin užívám pár let ale nepravidelně spíš třeba jen o víkendu nějaká ta čára...zastavili mě o půlnoci tedy po minimálně 12 hodinách po Care, samozřejmě jsem nalizal a jel na krev.mezitim jsem byl v práci a docela se zapotil, i jsem se docela dobře najedl. Zajímá mě s čím asi tak můžu počítat, vím že se takhle ta hodnota určit přesně nedá... Díky moc za odpověď

31358
 

Odpověď

Dobrý den,

pravděpodobnost, že pervitin v krvi najdou ve Vašem případě je. V krvi totiž vydrží až tři dny. Nyní bude záležet na tom, zda bude hladina metamfetaminu v krvi pod limitní hladinou 25 ng/ml. Pokud budete nad ní, hrozí Vám za přestupek řízení pod vlivem návykových látek pokuta až 20 000 Kč, zákaz řízení na 6 měsíců až rok a ztráta 7 bodů. Zároveň pak budete pravděpodobně testován častěji při silničních kontrolách, protože již budete mít u PČR v systému pozitivní test.

Máte pravdu v tom, že daná hodnota se konkrétně odhadovat nedá. Můžete zkusit (i anonymně) zavolat do některé toxikologické laboratoře (ideálně do jiné, než ve které mají Váš vzorek) a informovat se, co nejspíš můžete očekávat. Více o řízení pod vlivem si pak můžete přečíst zde.

Pokud by Vám měly z výsledků krve či následného postihu vyplynout potíže, můžete se obrátit na tuto právní poradnu, která se na obdobné případy specializuje.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality