Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Co mám dělat?

30.10.2018

Dotaz

Dobrý den. Mám takový problém. Jednou jsem se napila trochu alkoholu. Pak o pár hodin později jsem si vzala asi 8 tablet paralenu grip a 4 tablety paralenu normal vše bylo 500. Pak mi začalo být hrozně zle. A sestra od přítele mi dala nějaký bíly prášek rozpuštěný ve vlažné vodě. Bylo to takové středně bílé. Nikdy jsem žádnou drogu neužila. Ten den jsem vykouřila tak 8 cigaret nazar. v nemocnici mi našli v krvi metamfetamin a v moči marihuanu. Nikdy jsem nic u toho nijak neužila. Podotknu že k nám stále chodí bezdomovec, který něco kouří a hrozně to smrdí. Mám teď hrozný problém se sociálkou co mám dělat...

31357
 

Odpověď

Dobrý den,

za nás je zvláštní, že Vaše testy dopadly pozitivně, pokud jste nic neužila. Obzvláště toxikologický krevní test, který by měl být spolehlivý. Mrzí mě, že aktuálně máte takové potíže. Opravdu ale těžko říct, co mohlo hrát roli. Paralen by neměl způsobit pozitivní krevní test na pervitin (metamfetamin). U orientačního testu, který není 100 % přesný, a konkrétně u Paralenu Grip by to možné bylo. Stejně tak by Vám neměla vyjít marihuana, a to i kdyby vedle Vás kouřil někdo jiný.

Taky si říkám, že celá ta situace měla ještě víc rizik. Nezní zrovna bezpečně užít bílý prášek, o kterém vůbec nic nevíte a zároveň si vzít tak velké množství Paralenu. Můžete riskovat poškození jater, navíc v kombinaci s alkoholem, který rizika zdravotních problémů zvyšuje.

Přesto Vám pozitivní test způsobil potíže, které přes internetovou poradnu bohužel nevyřešíme. Raději bych Vám proto doporučil oslovit někoho dalšího, kdo by se tomu spolu s Vámi mohl věnovat víc. Pokud je ve Vašem městě třeba nízkoprahové centrum pro děti a mládež (stačí, když do vyhledáváče zadáte NZDM a Vaše město), tam můžete dostat podporu a tipy, jak postupovat dál. Kdybyste přitom řešili ještě případnou právní obranu, můžete kontaktovat anonymní a bezplatnou drogovou právní poradnu. Teoreticky byste mohla zvážit ještě test z vlasů, který dokáže detekovat ne/užití psychoaktivních látek i několik měsíců zpětně, je ovšem nákladný. Více informací Vám mohou poskytnout v rámci nejbližší toxikologické laboratoře.

Každopádně je fajn najít si nějakého spojence, kdo bude na Vaší straně a ideálně se orientuje v řešení věcí se sociálkou. Může to být právě pracovník NZDM nebo i někdo jiný, komu důvěřujete.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality