Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, dlouhodobé užívání či víkendová akce

13.11.2018

Dotaz

Dobrý den,prosím chtěl bych vědět zda laboratoř z vzorku krve může poznat zda se jedná o dlouhodobé užívání pervitinu či se jednalo pouze o víkendovou akci. A jestli se ty tři dny ,které se dají zpětně prokázat na užívání metamfetaminu,jestli se to množství sčítá dohromady nebo je tam nějaký úbitek ? Rozhodl jsem se poznat sílu toho co dokáže člověka připravit o vše a dokázat že když je někdo chytrý a moudrý jako já, žádná droga ho nepřinutí udělat co nechce ! A na otázku co je závislost mi žádná fetka nedala rozumnou odpověď,tak sem si ji musel najít sám. NAŠEL,přišel o dvě perfektní zaměstnání,o řidičák,o důvěru celé rodiny a teď mě čeká soud

31326
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Mrzí nás, že si procházíte takto náročným obdobím a že jste spadl do závislosti se všemi jeho negativními důsledky. Faktem je, že se s podobnými příběhy setkáváme poměrně často, pervitin a jeho závislostní potenciál je přece jen vysoký. Pokud byste měl zájem podpořit a také probrat celou situaci jak sám anebo s rodinou (a případně se taky pobavit o tom, jak by bylo možné předejít dalším potížím), tak můžete oslovit např. naše kolegy z Terapeutického centra.

Co se týče Vaší otázky. V našem týmu bohužel není toxikolog a daná otázka by již měla být určena spíše jemu. Můžete zkusit zavolat např. na toto toxikologické oddělení. Z obecných informací, co mám k dispozici by s nějakou větší jistotou nemělo jít poznat, zda se jedná o jednorázové či dlouhodobé užívání pervitinu. Na druhou stranu by ovšem mohlo být podezřelé, pokud by hodnota metamfetminu v krvi byla enormně vysoká, vzhledem k narůstající toleranci v případě aktivního braní, kdy pravidelný uživatel konzumuje přece jen mnohem vyšší dávky než-li experimentátor.

Držíme Vám palce, ať je lépe a ať se Vám podaří se z pervitinu zcela vymanit.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality