Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Detekce THC v moči

15.11.2018

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat, že když Hulím trávu vždy jen jeden týden jo a jeden týden ne, v rozmezí asi 3× v tom aktivním týdnu, tak jaká bude detekce THC a metabolitů z ní v moči? A jestli se detekuje i THC a metabolity ze šitování skla? Máma mě chce testovat právě zkrze moč testem z lékárny zhruba za 2-3 dny, teď nemohu z ženských důvodů. Jsem milovník zeleného čaje, který piju denně i 3×, ale to na detox metabolitů nemá asi vliv. Děkuju za odpověď.

31318
 

Odpověď

Dobrý den Sáro,

díky za Váš dotaz. Metabolity THC v moči vydrží při podobné frekvenci, kterou popisujete, nejčastěji v rozmezí 3-9 dní. Je to však velmi individuální, záleží také ještě na tom, jak silnou marihuanu kouříte, jak rychlý je Vás metabolismus atd. Může to tedy být i déle než 9 dní. Stejně tak ze šitování ze skla můžete být pozitivní. Zelený čaj přímý vliv nemá. Spíše se doporučuje zvýšení fyzické zátěže, což  může mírně napomoci rychlosti odbourávání.

Zároveň platí, že orientační testy z lékárny bohužel nebývají příliš spolehlivé. Mohou ukázat falešnou pozitivitu - i když už jste negativní, mohou vyjít jako pozitivní a naopak, test může vyjít negativně, i když metability v těle ještě máte.

Nevíme, z jakého důvodu Vás matka chce testovat a jestli se s ní dá o marihuaně mluvit bez zvýšení emocí či napětí, ale za naši poradnu spíše doporučujeme otevřený rozhovor - pokud to jde - o tom, jak často marihuanu kouříte a jaké pro to máte důvody. A společně pak nastavovat pravidla a hledat, jak se k tomu každá postavíte.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality