Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana a halucinogenní stav 4 dny poté

15.11.2018

Dotaz

Dobrý den, Mám otázku. Musím ji jenom dopodrobna popsat. Včera mi domů přišla lávová lampa, kterou jsem si společně se tři spolubydlícími večer zapnul. Občas si zahulíme tj. 2x za týden max. Všichni kouříme cca 2 roky v průměru 1 joint na tři lidi za týden. Když jsem zapl lávovou lampu, každý si dělal něco svého, ale lampa byla jako magnet. Po chvíli jsme se sešli všichni u lampy a začali se do ní dívat. Strašně nás všechny uklidnila, ale zároveň jsme byly z lampy fascinováni. Po asi 30min koukání do lampy jsme na sobě všichni začali cítit známky mariuhany, kterou jsme však vůbec nepoužili a naposledy jsme ji měli před 4 dny. Po célé 4 dny jsme ani jeden na sobě nic nevycítili. Avšak pocity mariuhany jsme na sobě cítili po tom klidu a koukání do lampy. Cca 50 min jsme cítili ze vším všudy pocity po kouření. Smích, chuť k jídlu, hluboké myšlenky. Přitom jsme tomu pořád nechtěli věřit. Neustále jsme si říkali, že to není možné. Všichni jsme sportovci, už ne na vrcholové úrovni, ale stále poměrně dost aktivní. Rád bych se vás zeptal zda je možné nabudit si halucinogenní stav bez užití mariuhany? Ten stav co jsme měli tak nebyl jenom takový, že to asi cítíme, že jsme zhulení, ale byl opravdu velmi realistický. Chci jenom dodat, že nejsme na žádné paranormální jevy atd. Sami nás to hodně překvapilo. Předem děkuji za odpověď za nás 3.... :)

31314
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz, napadají mě dvě věci. Účinky marihuany bývají v lecčem podobné jako účinky halucinogenů. To znamená i včetně tzv. flashbacků. Flashback se může dostavit i delší dobu po užití dané látky. Jedná se o stav, kdy člověk není pod vlivem drogy, nicméně se u něj objeví podobné a klidně i shodné projevy, jako by pod vlivem byl. Přitom může jít o pozitivní i negativní stavy a zároveň o psychické i fyzické. Většinou trvají kratší dobu a časem přirozeně odezní.

50 minut ve Vašem případě je přeci jen poměrně dlouhá doba, niceméně za paranormální jev bych to stále ještě nepovažovala. Ačkoli v tom už tolik kompetentní nejsem, mohla hrát roli zkrátka i síla psychiky. Tedy síla okamžiku, kterého jste se účastnili právě ti stejní lidé, kteří spolu vlastně chvíle pod vlivem marihuany zažíváte. Lávová lampa teoreticky také mohla mít svou roli v tom, že vizuálně umocnila nebo rovnou spustila stavy, o kterých píšete.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality