Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Falešně pozitivní test, PČR

16.11.2018

Dotaz

Dobrej všem,tak představte si co se mi blbého přihodilo,drogy což je například : pervitin, marihuana,atd..jsem nikdy neměl ani neberu jel jsem autem v noci před necelou 1h na čerpací stanici si koupit pití a něco dobrého při cestě spět jsem narazil na policejní hlídku bylo mi jasné že mě zastaví když bylo 3:44 ráno v tuhle hodinu jim přijde divné že se někdo někde pohybuje tak jsem zastavil předal doklady aprosel dechovou zkoušku ta byla negativní pak mi dali test na drogy a tam nastal problém byl jsem pozitivní na amfetamin a mentafetamin což je droga pervitinu co jsem nikdy neměl ani nemám tak mě chtěli odebrat řidičák a vzit mě na odběr krve s policií jsem se dohadoval že prostě to je hovadina ať mi dají druhý test že ten první musel být vadný byli tak hodné že mi ho dali a opět visel pozitivně ale už upne minimálně strašně slabě tak to už jsem byl s toho úplně mimo a policii to přišlo divné tak i tak jsem nesouhlasil a policie zjišťovala co to může způsobovat poté když nahlidl do kufru a vyděl koncoví díl výfuku tak se ptal to je náhradní nebo ho tam nemáte a já ne nemám sundal jsem ho a mám tam jen holou trubku do boku tak pak jim došlo to že se mi dostávali výfukové plyny do auta což je chemická látka také mi bylo divné že jsem měl sucho na jazyku a bolela mě hlava naštěstí to dopadlo tak že mě nechali a zjistilo se čím to bylo tak nebute blbci jako já a nedávejte si holou ohlou výfukovou trubku pod práh z boku jde to přes otevřené Olinko do auta kabiny

31312
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za sdílení Vašeho zážitku a za upozornění pro ostatní řidiče, aby se neohrozili. Je dobře, že se Vám nic nestalo a že jste policisty dokázal přesvědčit o tom, že jste nic neužil.

Do podobné situace - i bez výfukových zplodin v autě - se totiž dostává velké množství řidičů, kteří žádné drogy neužili. Orientační drogové testy občas vychází falešně pozitivní, a proto se v případě, pakliže řidič neužil psychoaktivní látku (anebo uplynula již dostatečně dlouhá doba od její konzumace), doporučuje trvat na následném krevním testu (v nemocnici). Až toxikologický rozbor v laboratoři (krve, moči) je přesný a může vyvrátit podezření z užití drogy. Jinak se může stát, že budete rovnou posuzován jako "pod vlivem" i se všemi sankcemi, které to přináší. Více o této problematice si můžete přečíst zde.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality