Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Sdílení vlastní zkušenosti

4.12.2018

Dotaz

Pěkný den :) Užívám pervitin přes rok šňupáním.. Ale můj dotaz nesměřuje k problému s drogou nebo pomocí ohledně užívání atp.. Je mi 19, žiju normální život, školu jsem dokončila a momentálně pracuji. Jsem zvídavý člověk, ráda experimentuju, ráda se bavím o tomhle tématu a celkově mě odmala zajímaly drogy a věci okolo. Bavilo mě se o nich bavit/učit ve škole, mimo školu, číst, sledovat filmy a dokumenty, konverzovat o nich a podobně.. Jen jsem nikdy nečekala, že se jednou stanu uživatelkou. Nechci aby to snad vypadalo, že se užíváním pervitinu chci chlubit, to v žádném případě ale chtěla bych se zeptat jestli je nějaká možnost a nejlépe anonymní samozřejmě, abych se nějak online “vyzpovídala” o užívání drog a věcí okolo nich, mých pocitů a o celkovém působení drogy na mojí osobě. Ráda čtu články a rozhovory, kde lidi odpovídají na otázky ohledně jejich závislosti a chtěla bych si něco takového vyzkoušet taky. Chapu, že je to asi naprosto bláznivý a asi by se o tom lidé takhle bavit nechtěli.. ale pokud by byla možnost naprosté anonymity, jen článek, tak bych si to chtěla vyzkoušet. Budu ráda, když mi na takový zvláštní dotaz odpovíte a pokud možno mi i třeba poradíte. Předem děkuji a omlouvám se za takový dotaz. Přeji hezky den :) Beth

31276
 

Odpověď

Dobrý den Beth,

děkuji za Váš dotaz. Ptáte se na možnost se někde online vyzpovídat o užívání drog a tom, jak to prožíváte. Taková zpověď může být přínosná pro Vás ve směru utřídění myšlenek nebo sdílení témat, která jinde sdílet nemůžete nebo nechcete. Pro čtenáře zase může být cenným zdrojem poměrně konkrétních a osobních informací.

V současné době bohužel nevím o nějakém konkrétním médiu (časopisu, webové stránce, rádiu apod.), kde by chtěli nabídnout prostor pro něco takového. Napadá mne však, že na internetu existují diskuzní fóra, kde si lidé píšou o různých tématech a sdílejí zde svoje zkušenosti a prožitky (nejen z oblasti užívání návykových látek). U nás je takovým fórem například Nyx.cz a ZDE najdete odkaz na mezinárodní fórum v anglickém jazyce. Další možností také může být založení osobního blogu, kde můžete také psát své zpovědi zcela anonymně.

Je fajn, že chcete svými zkušenostmi obohatit další lidi. Napadá mne však, že na některé lidi by mohlo podobné čtení působit návodně. To se dá ošetřit například upozorněním, že na blogu se objevují témata nevhodná pro mládež apod.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality