Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana - špatný stav

6.12.2018

Dotaz

Mám dotaz... Včera jsem si dala s kamarádkou odpust. Dala sem si tak půlku a 4 hodiny sem měla hroznej stav. Když jsem jela tramvaji tak se mi udělalo zle a musela jsem vystoupit. Byla jsem zasekaná a nedokázala ani polknout a ze začátku mi hrozně bušilo srdce. Chodila jsem cely ty 4 hodiny po parku protože sem nechtěla tropit. Pak sem byla cca po 5ti hodinách už pohodě a normálně sem vnímala. Ale dneska se mi to vrátilo ale ten stav byl minimální a normálně sem vnimala jen mi bylo uzko. Spala sem hodinu a trochu se to zlepšilo ale bojím se ze to bude nějak v těch malých dávkách přetrvávat tak by mě zajímalo jakou dobu... Jinak skoro vůbec nehulim jen cca 1 za 6 měsíců a to ani ne. Nepotrpim si na to a po tomhle už trávu nechci vidět. Mám špatný zkušenosti po tomhle. Předem děkuji za odpověď.

31271
 

Odpověď

Dobrý den Terezo.

Děkujeme za dotaz. Intenzivní nepříjemné stavy, které popisujete, jsou po užití většího množství silnější THC potentní marihuany poměrně časté a to včetně toho, že se nemusíte cítit úplně v normálu i během dalších dní. Během krátké doby by to však mělo odeznít. Občasně se může objevit i takzvaný flashback - tedy krátké, zábleskovité, často útržkovité návraty prožívání určitých situací či stavů, které jste zažila v minulosti v souvislosti s užíváním psychoaktivních látek.

Na závěr bych Vás chtěl pochválit, že jste se po takovémo zážitku rozhodla to s marihuanou dále neriskovat. Je možné, že jste užila větší množství nebo také, že jste na tuto látku více citlivá a podobné zážitky by se pak mohly opakovat.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality