Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, kokain, testy PČR

18.12.2018

Dotaz

Dobry den. Dne 16. 11. 2018 jsem byl zastaven v Nakladnim voze(v praci) hlidkou pcr a vyzvan k testu na drogy. Test vysel pozitivne na kokain a nic vic. Zadne tvrde drogy neberu jen obcas si zakourim travu ale nejsem kazdodenim kurakem. Min 48 hod. po zakoureni jointu nesednu za volant. Kouril jsem travu v sobotu vecer a to jsem i sdelil straznikum a test mi byl dan v patek 6 dni pote. Trava nevyjela jen kokain. Sel jsem na krev kde panove zaskrtli i thc ktere na testu nebylo.Vysledky prisly s pozitivnim nalezem na benzo..neco 24ng/ml prej latka obsazena v kokainu coz mi nejde do hlavy jak se tahle latka do me dostala??!! a thc 2.9ng/ml. Volal jsem s panem co to ma na starost a rikal ze se bude resit jen thc u ktereho jsem prekrocil limitni zonu. Zivim tim rodinu a navic jsem mel nastupovat do nove prace jako ridic autobusu mhd.Pry nemam veset hlavu ze se bude vypracovavat posudek s psyxhiatrem a se svedky atd. v jakem stavu jsem byl a zda jsem byl schopen ridit a ze statni zastupce vse prekvalifikuje na prestupek protoze pry 2.9 je opravdu nadlimitni hodnota a muze to byt i po nekolika dnech.Nemate nejake zkusenosti s tim ze by mel nekdo takove mnozstvi thc v krvi a jak dopadl? Predem dekuji za odpoved..

31247
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. I za nás je s podivem, že v krevním toxikologickém rozboru vyšel pozitivně kokain, resp. jeho metabolit benzoylecgonin, pakliže jste tuto látku neužil. Tyto testy již bývají oproti orientačním drogovým testům zcela přesné. Bohužel nemám představu, jak se do Vás tato látka mohla dostat (např. krom situace, kdy by Vám danou látku někdo podstrčil, např. do nápoje). Po 6 dnech od nekouření marihuany je zároveň neobvyklé, abyste v krvi měl stále hodnotu THC 2,9 ng/ml, která je (jak píšete) těsně nad tímto limitem, kdy je člověk považován "pod vlivem" psychoaktivní látky a kdy mu pak teoreticky hrozí tento postih.

Konkrétní zkušenosti s obdobným případem bohužel nemáme, doporučuji Vám ale oslovit (telefonicky nebo emailem) naše kolegy z anonymní, bezplatné, drogové právní poradny, která se na obdobná témata specializuje. A to i s ohledem na možnosti případné právní poradny.

Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality