Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, co udělat ...

20.12.2018

Dotaz

Dobrý den chtěl bych se zeptat je mi 22 let a již 7 rokem užívám pervitin s roční pauzou kde jsem se k tomu vrátil kvůli práci a s tím že když jsem přestal že dne na den tak to zvládnu znovu bohužel jsem se dostal zpátky na začátek a nevím zda se to zlepší po psychické stránce či nikoliv. Proto žádám o radu co bych měl udělat pervitin užívám nitrozilne. Spíše mě trápí me myšlení mám problémy s komunikací a občas zapomínám a i při intoxikaci si připadám jak guma již jsem to jednou zažil a po roční abstinenci se mi vše zlepšilo obávám se spíše toho zda se mi to i teď vrátí zpět do normálu bez velkých následků děkuji za odpověď

31243
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Oceňuji, že opět uvažujete o změně přístupu k pervitinu, a že si všímáte dopadů jeho užívání na Vaši osobu. Za mě je fajn, že se Vám podařilo pervitin na rok vysadit, z obdobných zkušeností (a úspěchů) je možné do budoucna vždy čerpat. Nemyslím si tudíž, že byste měl nyní být opět na stejném začátku, ale přece jen krok dál. Při vysazení a udržení abstinence se velmi pravděpodobně také vše postupně zase vrátí do normálu, stejně jako jste zažil minule.

Do značné míry proto teď záleží na Vás a na Vašem odhodlání. Mohlo by např. být opět důležité připomenout si, jak se Vám podařilo, že jste začal ze dne na den abstinovat (co všechno Vám k danému kroku pomohlo a co bylo naopak rizikové pro relaps neboli znovužití). Za sebe bych Vám např. doporučil tyto základní kroky (jedná se sice o marihuanu, klidně za ni ovšem je možné dosadit pervitin), tuto svépomocnou příručku a pak (i vzhledem k tomu, že oproti minulosti přece jen přibylo braní jehlou) zejména variantu navštívení nejbližší Adiktologické ambulance (viz tento odkaz) a vyhledání odborníka (adiktologa či psychologa), který Vás v daném kroku může podpořit. S ním byste mohl případně probrat možné nástrahy, které by mohly zvyšovat nebezpečí navrácení se k dané látce.

Ať již se rozhodnete jakkoliv, držíme palce. Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality