Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

PČR, testy

29.12.2018

Dotaz

Dobrý den. Předevčírem sem se z účastnil jednoho večírku.vypil sem přibližně 8 pullitrů plzeňského piva a přibližně od jedné hodiny ráno jsem pil už jen kolu ten večer sem měl jednu možná dvě cigarety marihuany. Následující den cca ve 23 h jsem podstoupil test na drogy, který byl pozitivní na kokain, podstoupil sem vyšetření moci a krve.chci se zeptat je nějaký způsob jak mi mohl někdo kokain podstrčit ať už do pití nebo jídla? vzpomínám si že mi jeden podezřelí typek neustále nosil panáky, které sem odmítal s tím, že musím druhý den řídit, a nechápu jak se mi kokain mohl do těla dostat. Nemohu si dovolit přijít o řidičák a nemám tušení jak se bránit v případě dopadu výsledků testů na správní řízení. Děkuji za odpověď nebo případnou řadu.

31227
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Naprosto rozumím tomu, že je pro Vás takováto situace extrémně nepříjemná. Co se týče tzv. drink spikingu, opravdu těžko se mi takto na dálku spekuluje, jak něco takového mohlo proběhnout. Zde je alespoň článek na dané téma.

Zároveň mne napadá, že mohlo dojít "pouze" k falešně pozitivnímu výsledku, což je u tzv. orientačních drogových testů bohužel celkem běžné (viz tyto možné příčiny - false positives). Může být zásadní, že jste následně podstoupil krevní toxikologický rozbor, který je přesný a který by měl vyloučit konzumaci kokainu.

Případné možnosti právní obrany lze probrat přímo s našimi kolegy z anonymní, bezplatné drogové právní poradny A.N.O. (telefonicky anebo emailem).

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality