Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Závislost na trávě

2.1.2019

Dotaz

Dobry den ja vůbec ani vlastne nevim co chci ale vim ze je neco spatne kouřim travu uz hodne dlouho nevim to presne ale asi 5-6 let a to denne bez prestavky..no ja vubec nevim jak to mam napsat kde zacit je toho moc..Pokud mam co hulit je to dobry...jak kdy...ale kdyz nemam co hulit je vsecko spatne jen brecim a brecim...no ale jaksi mw to zacina ovladat vic a vic nemuzu v noci spat..nemuzu proste fungovat je to pro me strasne tezky pritom bych chtela ridicak udelat si zivnost a mit dobrou praci kde si vydelam..ale pak si reknu ze to vlastne nechci ze me to bavi hulit...a co sem si tak precetla tak sem fakt zavisla a bude to na dlouho a ja nemuzu nechodit do prace proste potrebuju u toho fungovat...a taky nechapu ten pocit ja nevim jestli chci nebo nechci pripadam si jako blazen ja fakt nevim co mam delat potrebovala bych si asi snekym popovidat nebo nevim...děkuji za jakkoukoliv odpoved...taky me napadlo jestli nemuzu mit treba rozdvojenou osobnost...(i ted u toho psani brecim,a zhulena sem)

31222
 

Odpověď

Dobrý den Kristýno,

děkujeme za dotaz a za důvěru, se kterou se na nás obracíte. Z Vašeho dotazu je patrné, že situace, ve které se nacházíte Vám není vůbec příjemná a nevíte si rady. Je dobře, že hledáte někoho, s kým byste mohla Vaše užívání marihuany řešit. Nejvhodnějším řešením bývá zpravidla vyhledání odborníků zaměřených na problematiku závislostí a konzultování s nimi osobně. Rád bych Vás podpořil v tom, abyste takovou pomoc vyhledala. Přímo v Brně můžete za tímto účelem kontaktovat adiktologickou ambulanci, případně terapeutické centrum. Velmi důležité však může být i vyhledání opory ve Vašem okolí, například mezi rodinou nebo přáteli. Také můžete navštívit tento web zaměřený na online léčbu závislosti na marihuaně, což je fajn první krok ke změně, který navíc můžete udělat sama a z domu.

Ohledně rozdvojené osobnosti nelze takto na dálku nic konkrétního soudit. To, že v jednu chvíli chcete udělat řidičák a mít dobrou práci a zárověn vnímáte, že kouření trávy Vás v tom brzdí a přeci v něm pokračujete a baví Vás, ještě nemusí nic takového znamenat. Nejistota ohledně toho, co chcete, nemusí být v takovou chvíli nic neobvyklého.

Držíme Vám palce, poradna EXTC

 

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality