Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Je tato extáze silná nebo slabá?

2.1.2019

Dotaz

Dobrý den, nedávno jsem byl na techno party, kde se mi nabídla extáze. Nejdřív jsem odmítl, ale ze strašné zvědavosti jsem ji hned poté nakonec vzal, ale rozhodl jsem se si ji nedávat, jelikož jsem měl popito již pár panáků a navíc jsem dával s kámošem trávu a tak jsem se bál co by to se mnou udělalo. Zajímalo mě však, jestli to není nějakej šunt a jestli to extáze vůbec je a tak jsem si přesně ten svůj 'druh' dohledal na internetu podle tvaru a obrázku na tabletě. V komentářích pod příspěvkem je od uživatelů udávaná hodnota kolem 130mg - 150mg. Je to slabá, silná, nebo běžná extáze? Chtěl bych ji na příští akci zkusit, kolik tekutin bych přibližně měl za hodinu vypít? Děkuji za odpovědi

31219
 

Odpověď

Dobrý den Davide,

děkujeme za dotaz. Chválím, že jste se rozhodl extázi neužít v kombinaci s dalšími látkami a zjišťujete si o ní co nejvíce informací. Je nutno říci, že informace z internetu ohledně jednotlivých tablet nemusí být přesné a je dobré být na pozoru. Na černém trhu se často objevují padělky již známých a rozšířených tablet a nemáte tedy nikdy jistotu ohledně obsahu účinné látky, ani jestli tableta neobsahuje jiné látky a příměsi nebo je tvořena pouze z nich.

Za obvyklou dávku k dosažení intenzivních účinků uvádí server Erowid rozmezí 75-125 mg MDMA. V posledních letech se na taneční scéně často objevují velmi silné tablety s obsahem 200 mg a více. Z tohoto pohledu by se Vaše tableta (pokud opravdu obsahuje 130-150mg MDMA a nic jiného) dala považovat za bežnou, ale i tak by její užití naráz bylo co se týče dávkování rizikové. Zvláště pak, když s toutou psychoaktivní látkou nemáte žádné zkušenosti.

Pokud se opravdu rozodnete tabletu na příští párty užít, přečtěte si tento text na našem webu. V části "Co potřebuješ vědět pokud se rozhodneš užít MDMA ... " jsou rady, jak minimalizovat rizika včetně doporučeného množství vody, které se pohybuje kolem 0,3 - 0,5 litru za hodinu.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality