Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Žádný účinek kouření pervitinu

3.1.2019

Dotaz

Hezky večer a zároveň se spožděním i šťastný nový rok, Chtěla bych se jen zeptat..s přítelem si občas šňupnu pervitin. Nedávám si nijak velké množství..nedávno přítel přinesl od kamaráda “skleněnku”...vyzkoušeli jsme společně a mne se nedostavil žádný účinek..přitom jsem se snažila delatpresne tak jak přítel řekl..on z toho samozřejmě něco měl, ale já vůbec nic...večer toho dne jsme to zkusili znovu při příležitosti ze má teda půjčenou skleněnku a u mě opět nic. Myslíte, že se muže někomu povést aby kouřil špatně? Nebo z jakého jiného důvodu myslíte, že se u mě nedostavil žádný účinek, nebo byl tak zanedbatelný, že jsem ho nezaregistrovala? Předem děkuji za odpověď. A.

31218
 

Odpověď

Dobrý den,

popravdě bude těžké nějak s jistotou odpovědět. Každá droga sice má popsané svůj průběh a účinky, které odpovídají zhruba nějakému užitému množství a způsobu aplikace, nicméně přesto to nelze zobecnit pro všechny případy. Každý člověk reaguje jinak, zároveň i v různých situacích může droga působit různě. To může být jeden důvod, proč se u Vás nedostavil žádný nebo jen zanedbatelný účinek.

Zároveň píšete, že s přítelem občas pervitin šňupete. Pokud se při šňupání dostavuje běžný účinek a při kouření žádný, pak to asi může souviset se samotným postupem kouření. Přesto bych ještě ráda dodala, že i když nepociťujete výrazné účinky, neznamená to, že pervitin v těle nepůsobí. Je tedy vždy na místě řídit se zásadami bezpečnějšího užívání, tedy nezvyšovat množství, dávat si dostatečné pauzy mezi jednotlivými užitími a celkově také dopřávat tělu odpočinek, dostatek tekutin a vitamínů.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality