Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pozitivní výsledek po 5 dnech

5.1.2019

Dotaz

Dobrý den, cca 2 týdny zpět jsem byl zastavem dopravní policii. Dávali mi test a cca po 12 inutách se ukázala čtvrtka čárky amfetaminu. Měl jsem cca 5 dní před tím extází, ve které amfetamin nejspíš byl. Poté mě vzali na záchytku a dával jsem odběr krve i moči. Látka musela být v mém těle v minimálním množství,plus ještě během řízení jsem nebyl ovlivněn ani nebyla droga aktivní,co myslíte že z toho vznikne? a ještě otázka budou v mé krvi zkoumat i ostatní látky? Kouřím marihuanu měl jsem ji den před tímto incidentem děkuji

31211
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Vzhledem k době, která uběhla mezi užitím extáze obsahující amfetamin a testy je spíše pravděpodobné, že hodnota amfetaminu v krvi bude pod limitem (25 ng/ml), od kterého je řidič posuzovaný jako ovlivněný látkou. V takovém případě nebudete nijak stíhán, pouze se může stát, že Vám bude zadržen řidičský průkaz, než přijdou výsledky krevního rozboru z laboratoře. Pokud by byla hodnota nad zmíněným nad limitem, hrozí Vám sankce, které jsou blíže popsány v tomto textu na našem webu. Také je zde možnost, že se jednalo pouze o falešnou pozitivitu, která může vzniknout chybou testu, případně užíváním některých léků.

Co se týče testování ostatních látek, záleží na konkrétní policejní hlídce, jak vyplní žádost ohledně následných testů. Většinou však v praxi dochází pouze k přetestování toho, co vyšlo pozitivní v orientačním testu při silniční kontrole. S jistotou s tím ale počítat nelze.

Pokud byste s výsledky testů a souvisejícími události, potřeboval další právní pomoc nebo měl otázky. Můžete se obrátit i na bezplatnou anonymní online Právní poradnu A.N.O., kde se na tuto problematiku přímo specializují.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality