Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, léky a tělesné potíže

12.1.2019

Dotaz

Dobrý den, před 3 lety jsem poprvé užila pervitin asi 3 dny v kuse a při posledním užití jehlou jem před tím už byla na dojezdu a měla zimnici. Najednou jsem si dala vyšší dávku a začala jsem mít závrať, brnela mi půlka obličeje a bušení srdce. V nemocnici mi nandali na půl roku neurol že kterého jsem se nemohla dostat u psychiatra mi řekli, že mám panicke ataka a lecili mě cipralexem nyní jelikož jsem přibrala 30 kg jsem to před půl rokem po konzultaci s lékařem vysadila. Nyní neustále motani hlavy, píchání na hrudi, rozdychavani. Už nevím co mám dělat mám strach o svůj život, EKG a všechny vyšetření v pořádku jsem už zoufalá, ale vim, ze léky brát nechci. Málo kdy mám tyto stavy celý den většinou je mám navečer kolem 17 hodiny. Nutno dodat, že v tu dobu se mi stal první záchvat po drogách.. Prosim o radu.

31189
 

Odpověď

Dobrý den,

chápu, že už si nevíte rady, když i po konzultaci s lékaři a vyšetřeních Vám stále není dobře. Užívání pervitinu a také užívání léků, především Neurolu, který je při dlouhodobém užívání také velmi rizikový, mohlo přinést či zesílit určité potíže, jak tělesné, tak psychické. Nicméně po delší době, kdy člověk abstinuje, by se vše mělo vracet pomalu do normálu nebo minimálně aspoň slábnout.

Pokud se Vám naopak nepříjemné stavy začaly objevovat nebo zhoršovat, je na místě oslovit ještě další odborníky. Můžete zkusit ještě jiného lékaře, nejlépe takového, který se na vše dokáže dívat v celkovém kontextu. A ideálně by mohlo být na místě pracovat i na psychické stránce věci, protože tělesné projevy jsou s ní velmi úzce propojeny. Zároveň si říkám, že byste si v tomto náročném období zasloužila psychickou podporu.

Rozumím tomu, že léky už brát nechcete. Nabízí se tedy varianta návštěvy psychoterapeuta, který by se na Vaše potíže mohl podívat právě z psychické stránky. Přesto je tu stále i možnost obrátit se znovu na psychiatra a spolu s ním zvážit jiné možnosti včetně medikace, kdy se dají určitě najít jiné léky, pokud Vám jedny nevyhovovaly.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality