Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Názor poradny

14.1.2019

Dotaz

Mám dotaz k odpovídajícím.. Děláte už tuto činnost nějaký ten pátek.. Chtěl bych se zeptat, střídají se odpovídající ? Nebo jinak, je mezi vámi někdo kdo už tohle dělá třeba několik let? Zajímal by mě jeho skutečný názor nad celou drogovou problematikou popř. jeho filozofický názor celkový na společnost. Jaké by podle něj bylo řešení? Co je špatně ? Legalizovat nebo ne ? A nakonec otázka svobody.. Jsme svobodní nebo ne ? Děkuji za odpověď.

31183
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš zájem. Co se týče dotazů z oblasti délky naší praxe. Myslím si, že zde mohu odpovědět i přímo za kolegy a to v tom smyslu, že se prakticky všichni odpovídající zároveň pohybují v přímých adiktologických službách a to již několik let (většina okolo 7 - 10). Také mohu dodat, že je nás aktuálně v poradně aktivních pět (viz naše medailonky) a v odpovědích se střídáme.

Názor na celou drogovou problematiku a možnosti řešení (včetně zhodnocení, co se povedlo a co méně) vnímám jako důležitý a legitimní. Stejně tak otázku týkající se ne/svobody. Přiznám se však, že se alespoň za mě jedná o témata na opravdu dlouhou přednášku (a diskuzi) a na komplexní popis a vysvětlování (aby vše nešlo pouze po povrchu) zde nemám/e kapacitu. Vypomohu si nicméně několika odkazy, které se dotýkají toho, na co se ptáte a které jsou pro mne v daném kontextu zajímavé a s kterými do značné míry souzním:

Doufám, že jsem na Vaše otázky alespoň rámcově odpověděl a že máte o něco jasnější představu, jak o daných oblastech uvažujeme.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality