Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testování extáze

1.2.2019

Dotaz

Dobrý den, existuje ještě dnes šance si někde udělat rozbor tablety extáze? Klidně placený. Pokud možno legální, ale klidně i v rámci "šedé" zóny (jde mi o to, ať se na mě nědívají, jak na zločince, když se tam přijdu zeptat). Nemám zájem o testy na přítomnost MDMA, ty neřeknou nic o tom, kolik tam toho je a zda je tam i něco jiného. Ideálně bych chtěl něco, jako bylo kdysi: http://farmakologie.lf3.cuni.cz/drogy/database/index.php?sortcol=firstdate&sortdir=desc&first=0 Pokud znáte, napište mi prosím kontakt na nějaké pracoviště nebo organizaci, co je schopná to zajistit. Nemám chuť to jako ostatní nejdřív zkusit a až pak odhadovat, co v tom bylo... Předem moc díky a pokračujte v dobré práci!

31141
 

Odpověď

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Hned na začátku bych chtěla ocenit Váš zodpovědný přístup, kdy nechcete nic nechat náhodě a raději byste si tabletu před jejím užitím prověřil otestováním. V minulosti v ČR existovaly služby drogové prevence, které prováděly orientační testování pomocí činidel (často přímo na vybraných hudebních akcích), ale byly nuceny od této činnosti upustit. Nicméně těmito činidly se testovala především pouze přítomnost MDMA a nikoliv množství či přítomnosti dalších nežádoucích látek a příměsí.

Co se týče testování zaměřeného na přesný rozbor (jak obsažené látky tak jejich poměr) dané tablety či substance, toto se provádí ve vybraných toxikologických laboratořích. Stále však platí, že manipulace s drogami a jejich držení je u nás nezákonné. Za určitých podmínek by však teoreticky otestování tablety v laboratoři, po uhrazení poplatku za rozbor, mohlo být možné, určitě to ale chce informovat se předem například po telefonu. Shrnutí dostupných informací o testování drog najdete v tomto našem článku, kde jsou uvedené i typy zařízení, které laboratorní rozbory drog mohou provádět.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality