Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

PČR, testy, ŘP

3.2.2019

Dotaz

Dobry den; Jsem zavisly na pervitynu. cca. 10 az 14 let. Poslední 4 roky si uvedomuji že us chci prič z problemu co obnašejí. Daří se mi odolavat, ale obcasnému pozití se neubráním. Muj dotas : Asi po třech týdnech abstinence jsem podlehl a požil. Oproti minulosti sice min. množstvý, abych usnul, tak jsem zahulil špičku travky(druhý a třetí den po piku) pátek piko, pondelý uterý travka. Nsledující pátek o půlnoci jsem za volantem lizal a udajně se mi tam piko objevilo, trava ne. Vzaly mne na krev. Je prosim možné aby v krvy a moči našli nic nebo tak malo, že to nemohlo ovlivnit mou schopnost učastnika silničního provozu. Tak zvané stopové mnžstvý. Bojim se o řidičák. Tak se sn

31136
 

Odpověď

Dobrý den,

je fajn, že si uvědomujete, že s pervitinem máte dlouhodobé potíže, a že byste se rád pohnul jiným směrem. Častokrát to bývá první předpoklad pro změnu, které byste rád dosáhl. Vzhledem k tomu, že píšete, že se snažíte odolávat, a přesto bohužel občas dochází k požití, bych Vás chtěl podpořit k využití co největší podpory zvenčí (např. ve smyslu psychoterapie). Ve Vašem městě by bylo možné oslovit tyto naše kolegy a probrat s nimi možnosti, jak ze začarovaného kruhu ven (služba je bezplatná a anonymní).

Co se týče Vaší otázky. Pokud vše chápu správně a od konzumace pervitinu uběhlo sedm dní, tak by již krevní test neměl být pozitivní na tuto látku. V případě marihuany, jste-li frekventovaný uživatel, by možnost pozitivního výsledku (a aktivních metabolitů THC nad touto hranicí) čistě teoreticky existovat mohla, ale měla by být nízká. Také bude záležet, jestli PČR pro laboratoř zatrhla variantu otestování také na THC, anebo jen na pervitin - vzhledem k Vaší pozitivitě na pervitin ze slin, je možné, že byl proveden test pouze na něj.

V případě potřeby právní obrany také můžeme doporučit oslovení drogové právní poradny a to telefonicky anebo emailem.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality