Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Úzkosti a stres po marihuaně

6.2.2019

Dotaz

Dobrý den. Poslední 2 měsíce mám pocit úzkosti, stresu, bojim se něco udělat, mám divné pocity před jídlem, nevolnost. 30.12 2018 jsem se dost opil a potom jsem si dal poprvé v životě jeden potah marihuany. Měl jsem hrozny stav, myslel jsem ze umřu klepal jsem se, omdlival jsem.. po asi hodině se stav zlepšil a změnil na vtipný a psycho. Toto se stalo asi 5 dni po dohrání antibiotik na boreliozu, kterých jsem minuly rok měl celkem 8. Posledních 14 dni beru doxyhexal opět ba boreliozu pocity úzkosti a stresu se zvětšují ze nemůžu skoro nic dělat. Myslíte ze je normální ze marihuana působí 2 měsíce po užití ? A co popřípadě dělat ?

31125
 

Odpověď

Dobrý den Zdeňku,

děkujeme za dotaz. Marihuana by dva měsíce po užití rozhodně působit neměla. Účinky za normálních okolností většinou odezní během několika hodin. Občas se mohou vyskytnout takzvané flashbacky, což jsou krátké návraty prožívání určitých situací či stavů , které jste zažil v minulosti v souvislosti s užíváním psychoaktivních látek. Težko takto na dálku soudit s čím Vaše nepříjemné a divné pocity souvisí a jaká je jejich příčina a jakou roli v tom sehrálo užití marihuany.

Poukud tyto stavy stále přetrvávají, rád bych Vás podpořil ve vyhledání lékařské pomoci osobně ve Vašem okolí (například přes tento web). Případně můžete konzultovat to co se děje a co dále dělat s lékařem, který Vám předepisuje léky na boreliózu. Určitě je také na místě se za dané situace vyhnout užívání jak marihuany, tak jiných psychoaktivních látek včetně alkoholu.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality