Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

MDMA, vysvětlení

18.2.2019

Dotaz

Dobrý den, rád bych se vás zeptal na pár nejasností, které jsem zažil při požití MDMA v krystalické formě. Měl jsem ji teprve 3x, ale vždy když jsem si šel v baru na wc pro vodu z kohoutku, nebo si umýt ruce, tak jsme se zvláštní shodou náhod vždy setkal třeba se 3 lidma, kteří dělali to samé co já .. zdalo se mi ze jsem vzdy k sobe privolal lidi kteri také něco užili v ten večer, protoze jsme si myli ruce a přišla nám ta vofa všem teplá i kdyz byla studená.. a nebo kdyz jsem sel po druhe na wc, tak zase jsem treba potkal jiny lidi, a taky sli curat a nešlo jim to jako mě, kdyz emko zadrzuje vodu. Jak je mozne, ze vzdy zrovna ve stejny čas jsme se na wc sesli takový lidé a dělali jsme to samé, se stejnym pocitem, či potřebou? Je to jen náhoda? Nebo má ta droga stejné načasovaní potřeba u lidí? 2)otázka.. kdyz tancuji na parketu, tak taky.. vzdy k sobě přivolám lidi, kteri take neco měli.. vidim jim to na očích a i jak jsou milý.. otocim se a najednou na mě sahají na parketu ze zadu.. Kdyz piju alkohol a jsem na čisto, tak se mi tohle nikdy nestalo. Máte pro to nejake vysvestlení ? Dekuju moc

31100
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za napsání do naší poradny. Co se týče Vaší první otázky a přivolání osob, kteří ten večer také něco užili. Upřímně řečeno, zmíněná situace mi ničím speciální nepřijde. Hlasuji spíše pro náhodu. Pravděpodobnost obdobných setkání by se pak mohla snadno zvyšovat zejména s vyšším počtem osob, kteří byli daný večer v klubu pod vlivem MDMA. Ohledně studené/teplé vody, MDMA narušuje termoregulaci a při jejím užití stoupá tělesná teplota (a má další vedlejší účinky, viz tento text). Tudíž by tento efekt teoreticky mohl mít vliv na vnímaní teploty okolního prostředí. Potíže s močením bývají také poměrně častým vedlejším dopadem v případě její konzumace.

MDMA patří mezi tzv. entaktogeny tedy látky dodávající pocit velké sdílnosti, citové blízkosti a otevřenosti. Z těchto důvodů se obdobné věci na parketu mohou dít. Nutno dodat, že další dny po užití obvykle dochází k dojezdu a zcela opačnému prožívání, který se může projevovat celkovou uzavřeností a výrazným propadem nálady. S alkoholem a jeho účinky není možné MDMA srovnávat, jelikož mozek ovlivňuje úplně jiným způsobem.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality