Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, bad tripy

24.2.2019

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat, jak si mám vysvětlit mé velmi časté bad tripy z marihuany. Jde o to, že pokaždé, co si zahulím se svým přítelem, tak se cítím strašně zle. Jsem ztracená v tom, jestli to, co si o něm myslím při intoxikaci,jak se ho vždy bojím, necítím se s ním dobře, pochybuju o svých citech k němu a našem vztahu, jak mě děsí jeho rychlejší pohyby nebo výrazy,co dělá nebo když se mě dotýká... je reálný problém s ním a nebo jen mé psychické problémy, které vylézají z podvědomí a jsou zesíleny drogou. Docházím k psychiatrovi a mám diagnostikovaný anxiózní syndrom a sociální fobii. Po dalším včerejším bad tripu s ním z něj mám strach, nedůvěru k němu a odpor. Nejspíš pro mě bude hodně těžké,jestli vůbec možné, si k němu znovu vybudovat pozitivní vztah. Chci se zeptat, jestli je možné, aby tohle všechno bylo způsobeno tou drogou a nebo to mohl být jakýsi podvědomý znak, že s ním nejsem šťastná a neměla bych s ním být.

31084
 

Odpověď

Dobrý den,

obdobné stavy (nepříjemné úzkostné či strachové reakce, pochybování o sobě a ostatních, zvýraznění výčitek atp.) v souvislosti s kouřením marihuany nebývají až tak ojedinělé. Jedno z možných vysvětlení bývá spojené s kouřením silnějších THC potentních vzorků (viz tento článek), které dokáží psychiku velmi jednoduše rozhodit a zvýraznit všemožné racionální i neracionální obavy a strachy, vliv zároveň může hrát i vyšší citlivost vůči účinkům marihuany.

Takto na dálku Vám však bohužel nedokážu říct jestli se může jednat o "podvědomý znak, že s přítelem nejste šťastná". Spíš bych Vás chtěl podpořit, abyste hulení vysadila a zjistila, jak se s přítelem cítíte v rámci běžného života a zdali pochybnosti budou nadále trvat anebo ustupovat. Zároveň by případně mohlo být fajn probrat téma vašeho vztahu (a stavů na marihuaně) s někým komu důvěřujete a kdo nemá tendence dělat ukvapené závěry. A nebo se objednat na několik sezení k psychologovi/terapeutovi, kde byste vše mohla také zvážit.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality