Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin mi překáží v životě

8.3.2019

Dotaz

Dobrý den jsem uživatel pervytynu ale né pořád gdyž mě to chytne jedu třeba pul roku poté se to žena dozví a dám pokoj třeba na dva roky. poté přijde me nehorazné žárlení a tímhle to skrotím nebo nechci ženu moc omezovat,ta mi vychazí apsolutně vsřic ale todle neskousne .tet jsem o ní málem přišel díky této mé jediné neřesti chci stím něco dělat ale nejsem schopen jit na lečení kde bych musel být bez ní a svích dětí.tentokrat to přesáhlo naprosto vše,žena nevěděla jak už mě donutit přestat tak zavolala policiji gdyž jsem přijížděl domu .nemám jí to za zlé nebo jí jde o mé zdraví,a má pouze měa nechápu jak o mě stojí nejsem žadný krasavec ani milionář ale vždy jsme se společně ze vseho smi vylízali.no já jsem tet přišel o řp.co nás živilo 10let a tet nemam praci 2děti ve škol žena po operci pateře hpoteku no prostě mazec měsíčně musím zaplatit cirka 19000 poplatky co má uplně každy .a zedne na den nemam ani na sirky mou blbostí.chci odstranit tendle problém a je to těšky ne že bych to sám nedokazal ale třeba je možnost udělat pro to víc prostě chci zutat ze svou rodinou a né aby za rok či dva jsem musel řešit ten samí problém už mi taky není 20 prostě mi to překáží v životě a lituju že jsem to někdy poznal.nechci vic ubližovat tomu co mám nejrači díky Lišák

31060
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za Váš dotaz, ve kterém popisujete, jak moc Vám užívání zkomplikovalo život. Je dobře, že přemýšlíte o změně, chcete přestat brát pervitin, a že myslíte i na to, jak to ovlivňuje Vaše blízké. To, že jste napsal k nám do poradny, může být pomyslný první krok.

Píšete, že chcete zůstat ze svou rodinou, ale že nechcete do léčby. V takovém případě mne napadá, že pokud by se Vám nedařilo přestat svépomocí (viz např. odkaz č. 3, kde jsou konkrétní tipy na začátek), je variantou ambulantní léčba, tedy docházení za někým (psycholog/terapeut) například 1 týdně, tuto možnost máte nejblíže asi v Ústí nad Labem. Spolu s daným profesionálem by šlo v rámci konzultací nebo psychoterapie pracovat na vysazení pervitinu a hlavně na udržení abstinence, abyste se k němu již znovu nevracel.

Bude Vás teď čekat pravděpodobně více kroků, které by mohlo být fajn co nejdříve vyřešit, jako je hledání nové práce (kde nebude potřeba řidičský průkaz) případně registrace na úřadě práce, abyste měl peníze alespoň na přechodnou dobu, než si novou práci najdete, jednání s bankou ohledně hypotéky apod. I proto by mohlo být důležité se poradit osobně, i s tím by Vám měli umět pracovníci daného centra pomoci.

Držíme palce. Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality