Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Kam se obrátit?

27.3.2019

Dotaz

Dobrý den, rád bych sehnal nějakou skupinu anonymních narkomanů v západních Čechách. Nic moc jsem na internetu na Plzeňsku neobjevil. Můžete prosím doporučit? Je mi 40 let a nějakých 8 let užívám pervitin, pouze šňupáním.. Snažím se samostatně skončit, ale vždy se k tomu po pár týdnech, max měsících vrátím. Neužívám každý den, ale víkendy, případně když mám volno a nemusím do práce. Práci mám slusnou, dělám sám na sebe, ale opravdu dost mi to omezuje, už tím že musím často řídit a pod vlivem nejezdím. Kromě toho vše odkladam jak se da.. Mezi fetaky naštěstí moc známých nemám, tři, ale sem tam je potkávám, nebo vím kde je najdu což moc nepomáhá. Mám dost super kamarádů i fajn rodinu (ne partnerku ani děti), někdo to ví, někdo ne, ale radši se neptaji a já tak nemusim kecat. Sám se za někým blízkým stydím jit, i pro to abych nesliboval zbytečně.. Můžete mi prosím poradit jak nejlépe postupovat, či kam se obrátit? Ideálně asi nějaké setkávání v průběhu týdne či ambulantní léčbu, či?.. Časově jsem flexibilní a asi bych mohl klidně i něco platit, radši bych ušetřené peníze věnoval na dobrou věc. Děkuji.

31027
 

Odpověď

Dobrý den Honzo,

rozumím tomu, že už Vás několikaleté užívání pervitinu omezuje a hledáte možnosti, jak postupovat a kam se obrátit. Ve Vašem dotazu vidím motivaci podniknout něco, aby se Vám podařilo s pervitinem skončit. Přijde mi důležité, že se Vám i samotnému podařilo na několik týdnů až měsíců přestat, to lze brát jako úspěch a dobrý začátek.

Pro každého může být vhodná jiná cesta. Chápu, že oslovení někoho blízkého může mít také své překážky. Každopádně oslovení nějakého odborníka nebo vyhledání skupiny anonymních narkomanů je rozhodně dobrý krok a ráda bych Vás v něm podpořila. Mohou být dobrými spojenci ve Vaší snaze a bývá nápomocné na to zkrátka nebýt sám.

Z informací uvedených na této mapě pomoci vyplývá, že funguje jedna skupina v Plzni (aaplzen@seznam.cz) a jedna v Rokycanech (aarokycany@gmail.com). Kromě toho můžete v Plzni oslovit organizaci CPPT, kam byste buďto mohl přímo docházet, nebo by Vás měli umět nasměrovat na další odborníky ve Vaší lokalitě. Další užitečné informace a pohledy na věc můžete nalézt také třeba v knize Bez léčby to jde anebo na webu Zotavení Brno.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality