Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, marihuana a nepříjemné pocity

8.4.2019

Dotaz

Dobrý den, potřebuji radu. Včera jsem užila malé množství pervitinu (poslední měsíc si dávam čas od času velmi malé množství na učení) a asi po 4 hodinách jsem užila marihuanu, malý joint, ale ze silné trávy. A tím to všechno začalo, chvíli po dokouření jsem začala mít nepříjemné pocity, hrozně rychle mi bušilo srdce, viděla jsem špatně a stále se to zhoršovalo, až jsem nakonec po cca půl hodině skončila tak, že jsem seděla u otevřeného okna, abych mohla aspoň dýchat čerstvý vzduch a hrozně jsem se klepala, chvílemi to přestalo, ale klepala jsem se (s přestávkami) cca hodinu, měla jsem sucho v ústech a srdce se mezitím uklidnilo. Pak jsem usnula a ráno jsem se pořád cítila divně, ale dalo se to zvládnout. Ovšem potom jsem šla zase spát, probudila jsem se asi ve 2 ráno s tím, že se vrátily ty včerejší nepříjemné sravy-ne úplně, ale cítila jsem se divně a dokonce jsem se asi 10 minut klepala. Nyní jsou 3 hodiny ráno a já píšu, protože nevím, co se se mnou děje a kdy to zmizí. Děkuji za odpověd.:)

31003
 

Odpověď

Dobrý den,

rozumím tomu, že byste potřebovala odpověď ideálně ve chvíli, kdy jste psala tento dotaz, bohužel to není v možnostech naší poradny. Pokud přece jen v době, kdy k Vám dorazí tato odpověď, budete pociťovat ještě nějaké potíže, je na místě obrátit se osobně na lékaře nebo třeba psychologa. Mohou provést příslušná vyšetření, určit, o co se jedná, a pomoci Vám potíže zmírnit.

Je však také pravděpodobné, že vše postupně odeznělo a dalo se do pořádku. Zkrátka jak pervitin, tak marihuana (obzvláště ta silná) umí podobné stavy a pocity vyvolat. Může se přitom jednat o zdánlivě malé množství anebo o množství, které předtím nikdy podobné potíže nezpůsobilo. Vše je velmi individuální a pokaždé mohou hrát roli různé faktory - momentální zdravotní stav, psychické nastavení, častější užívání bez dostatečné regenerace (několikrát v měsíci lze považovat již za celkem časté užívání), stres, kombinace více látek apod.

Každopádně je vhodné dopřát tělu odpočinek a dodržovat zásady správné životosprávy (dostatek tekutin, vitamínů a minerálů, pravidelná strava a spánek apod.).

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality