Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Šikana ze strany policie

16.4.2019

Dotaz

Dobrý den,mám dotaz,který se netýká přímo mě,ale přítele mé dcery. Od jisté doby ho neustále kontroluje policie na drogy. Vždy vychází testy pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Žádnou drogu nebere. Už byl 2x na odběry krve,zatím nepřišel žádný výsledek,i když už je to měsíc od prvního odběru. Ale teď v neděli ho opět kontrolovali,opět šel na odběr krve a policie mu sdělila že ty první testy jsou pozitivní,ale že to policie musí ještě nějak přepočítat a pak to pošlou. Tomuto nerozumim. Přeci laboratoř dává přesný výsledek. Dokonce bude předvolána na policii i moje dcera k výslechu jako spolujezdec,což taky nechápu,když nic neprovedli. A prý bude předvolána telefonicky. Policie neustále stává před jejich domem,pokud jedou autem tak jedou příklad půl km za nima a pak je zastaví. Připadá mi to šikana ze strany policie. Jsou z toho už hodně unavení. A neví kam se obrátit o radu.Predem dekuji za pomoc.

30997
 

Odpověď

Dobrý den,

rozumím Vašemu znepokojení, pokud šlo již o několik testů, cílené kontroly a předvolání k výslechu Vaší dcery.

Co se týče výsledků testů z laboratoře, tak ty by měly potvrdit nebo vyvrátit pozitivní výsledek na zmiňované drogy. Pokud je některá z drog detekována, je důležité, jaké množství je nalezeno. To by snad mohlo být myšleno tím "přepočítáním". Řidič je totiž považován za ovlivněného nějakou psychoaktivní látkou, pouze pokud se v testech ukáže její určité množství. U amfetaminu i metamfetaminu je to nad 25 ng/ml v krevním vzorku. Více údajů k tématu můžete najít v tomto článku.

Ohledně postupu policie těžko říct, jaké důvody ji k tomu vedou. Existuje specializovaná poradna, kde je možné konzultovat situace, kdy člověk není spokojený s postupem policie. Jejich praktické informace a webovou poradnu najdete na tomto odkaze. Také se můžete se obrátit na tuto právní poradnu, která se specializuje na otázky týkající se drogové problematiky.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality