Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, detekce a nucená léčba

18.4.2019

Dotaz

Dobrý den, rád bych se dotázal jak dlouho budou detekovatelné CBD a THC v mém těle(moč a krev). V posledních 2 týdnech jsem měl 3x marihuanu střední síly(průměrná dávka), šlechtěná a 3-4x venkovní odrůdu, od posledního užití je to dnes 5 dní(nejsem pravidelný uživatel, jen bylo dost příležitostí a setkání). Vážím 83kg, mám 178c, téměř 17 let, metabolismem mezomorf spíš k endomorf., nachodím přes 10 000 kroků denně. Proč se ptám? Mám za dva měsíce jít na prohlídku k lékařce a je jistý odběr moči i krve. Lékařka mi už jednou odebírala krev, zřejmě našla zbytek pokud se něco po marihuaně drží v krvi i po 6-10 dnech (jedno užití) a naposled ještě před těmi posledními 6-7i užitími kde jsem měl asi 3 dny předtím. Tam jsem si jistý že se našlo, protože následovně volala mým rodičům že udělá vše pro to aby mě dostala do léčebny, že bych se měl léčit a jsem nemocný, vím že jde o dost přehnanou reakci a hodně lidí hulí pravidelně i mladších a bez postihu proto je to blbost. Rád bych věděl jestli k tomu má oprávnění, když by souhlasil jeden z mých rodičů a jak tomu předejít? Myslím že jeden z důvodů proč jsem pod takovým nátlakem je diagnoza depresí starší 7 měsíců a předepsané léky(nešlo o tak vážnou věc, pubertální období kdy se člověk trápí se sebou a hledá se, vše je v pořádku), neberu medikaci od prosince a poprvé poté jsem hulil až v poslední době. Lékařka proto asi tolik reaguje, není však ochotná si mě vyslechnout a tvrdí svoje. Pro shrnutí: Jak dlouho to bude detekovatelne v krvi, moči, případně kolik? Mohu tomu předejít? Jaký si mám držet nadhled a jak se chovat? Kdyby vás napadlo něco co dodat, tak prosím. Děkuji za odpověď

30996
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. I přes Váš velmi podrobný popis faktorů, které hrají v době možné detekce bezesporu roli, není možné tento čas přesněji určit. Přibližné doby detekce naleznete v této tabulce na našem webu. Pokud máte vyšetření podstoupit za dva měsíce a marihuanu jste kouřil naposled před 5 dny, je téměř jisté, že výsledky testu budou negativní.

Chápu Vaše obavy i pocit nespravedlnosti ohledně situace ve které jste. Nicméně ohledně práv Vašich rodičů a toho za jakých přesně podmínek Vás mohou nedobrovolně poslat do léčení, bude lepší obrátit se na online Právní poradnu A.N.O., která se na oblast práva specializuje, případně na lékařskou poradnu. Z těchto podmínek pak bude vycházet i to, jak této nedobrovolné léčbě předejít a jak se chovat. Mohu pouze předpokládat, že zásadním faktorem bude jistě abstinence od marihuany a dalších látek. Důležitou roli také může hrát i Vaše spolupráce v současné léčbě včetně správného užívání předepsané medikace a celkové spolupráce s lékařem.

Dále mě napadá, že by mohlo být fajn vyhledat podporu například ve formě terapie nebo poradenství a vytvořit tak prostor, pro řešení jak akutních problémů a situace ohledně léčby, tak hledání sebe sama a procházení náročných období. Tato možnost by navíc mohla být kladně hodnocena i ze strany rodičů, případně lékařky, která trvá na tom, že Vás dostane do léčebny.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality