Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Mám se odvolat?

18.5.2019

Dotaz

Dobrý den, momentálně se nacházím v psychiatrické léčebně v Olomouci. Celou dobu jsem si myslel že jsem na běžném detoxu, ale ve čtvrtek mi přišla soudní obsílka ve které stoji “pro stavy agrese, vyhrožování vraždou, odmítání stravy s pocitem že je něco v nepořadku” dále v dopise stojí že jsem nebezpečný sobě a okolí. Sestřičky a dokotři říkali ať si dopis ani nečtu že všechno posuzují oni. Dále ve zprávě od soudu nejsou vypsány všechny věci které jsem právní zastupkyni uvedl. Nikdy jsem nikomu vraždou nevyhrožoval, agresivní nejsem a po celou dobu v nemocnici se normálně stravuju. Chci se tedy zeptat jestli se mám proti zprávě odvolat i když dokotoři říkají že je to zbytečné

30978
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za Váš dotaz. Dokážu si představit, že situace ve které se nacházíte je pro Vás nejasná a náročná a rozumím tomu, že uvažujete o tom, jak by teď bylo nejlepší postupovat. V našem týmu však nemáme nikoho s právním vzděláním, proto bych Vám doporučil přímo oslovit (telefonicky či emailem) právníky z anonymní bezplatné právní poradny. Ti se dlouhodobě specializují na právní problematiku v kontextu užívání drog a měli by Vám umět konkrétně poradit.

Přímo v Olomouci můžete kontaktovat i naše kolegy z Centra komplexní péče (tel. 773 996 916). Spolu s nimi byste mohl zkusit naplánovat další postup a případně se také společně domlouvat s lékařským personálem, měli by být schopni za Vámi přijít do léčebny.

Obecně platí nepodepisovat nic, s čím nesouhlasíte a bez toho, aniž by Vám někdo konkrétně vysvětlil, na základě čeho je daná informace v textu uvedena.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality