Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, práce, detekce

19.5.2019

Dotaz

dobry den, sem uživatelem trávy vic jak 10 let kazdy den si dam tak 2g ale vzdy vecer po praci. Kdyby mne v praci udělali testy sliny nebo moc a ja by to neuznal a kdyby sme pak jeli do nemocnici na odběr krve tak bylo by tan videt ze zrovna v ten moment nejsem podvlivem nebo jelikoz to uzivat kazdy den ve velkem a delsi dobu to nepůjde dokazat ze zrovna ted nejsem pod vlivem? Aby testy na krev ukázali ze nejsem pod vlivem kdy naposledy si muzu dat ( kolik hodin) pred testem aby bylo vidět ze nejsem pod vlivem pres den. Je tam naky množství ng/ml aby bylo vidět ze takove množství nemuze mit vliv. Děkuji vám za odpověď

30975
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Začnu Vaší poslední otázkou. Testování bývá ošetřeno v pracovní smlouvě (a v předpisech a směrnicích) daného zaměstnavatele, tzn. že se požadavky (a nastavení pravidel) mohou zásadněji lišit a to i na základě charakteru zaměstnání. Zároveň se přiznám, že jsem o limitech pro aktivní metabolity THC (jak jak je tomu např. v případě řízení vozidla, kde jsou stanoveny 2 ng/ml) v jednotlivých typech práce doposud nic konkrétního neslyšel. Pouze u alkoholu jsem objevil jasnou specifikaci viz tento text. Pro podrobnější informace ohledně testování ze strany zaměstnavatele můžete zkusit ještě přímo oslovit tuto bezplatnou drogovou právní poradnu, která se na obdobná témata specializuje.

Co se týče doby detekce aktivních metabolitů. Ta může být velmi individuální a výrazněji se lišit v závislosti na frekvenci užívání, síle marihuany, rychlosti metabolismu, věku, váze atd. Obecně je uváděno rozmezí cca 12 - 24 hodin od posledního kouření, umím si však představit, že by v případě takto dlouhodobého a velmi aktivního kouření marihuany dané metabolity mohly být dohledatelné i o něco déle a jejich hodnoty by se mohly snižovat pomaleji. Přesnější údaje bohužel napsat nedokážu, ty by Vám mohly zprostředkovat pouze toxikologické testy.

Zdraví EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality